Ejderha Mızrağı: Yaz Alevi Ejderhaları // Margaret Weis & Tracy HickmanSeri de ilerledikçe her seferin "İşte en iyisi buydu." diye düşünüyorum. Diğer kitaplara henüz geçemedim ama şuan eminim Yaz Alevi Ejderhaları kesinlikle en iyiler arasında değer almaya değer. Spoiler: GösterSerinin bundan önceki kitaplarında az çok belirli bir iyi-kötü ayrımı vardı. Ama Yaz Alevi Ejderhaları kesinlikle bu tanıma uymuyor. Kitap siyah ve beyazdan oluşmuyor; çoğu yerde belirgin bir gri var. Okurken, normal de kötü olarak bildiğiniz birinin (Takhisis'e sadık olan kişiler diyebilirim) umulmadık soylu davranışları üzerine kimden nefret edeceğinizi ve kimi seveceğinizi bilemiyorsunuz.Ayrıca kitabın duygulanmadan okuduğum tek bir paragrafı yoktu diyebilirim. Özellikle de son sayfalarına geldiğim de ağlamadan çeviremedim sayfaları. Evet kahramanlarımızın -ve bizlerin- kazanımları çok büyüktü ama kayıpları da öyle. Gerek Tanis, gerek ki Tas, Tanin, Strum ve Stell... Raistlin'i yeniden görmek. Acıttı sanırım Bütün bu üzüntünün yanında acayip derece de de güldüm. Özellikle Tas'ın replikleri, sonlarında anlık bile olsa Fizban'nın sözleri Bazı yerler de o kadar sağlam replikler var ki nasıl olduğunu anlamadan gülmeye başlayabiliyorsunuz Not: Yine de Raistlin'in "Güzel bir kadın ile sevişmişim ve bunu hatırlamıyorum.Şansıma tüküreyim." sözü kadar güldüğüm bir söz olmadı Hiç beklemiyordum böyle bir laf Tatlı bir hüzün kokuyordu bu kitap. Okunası
Anayurt'u az önce bitirdim. Underdark, Menzoberranzan, Drowlar, Deep Gnomlar. Her biri harikaydı. Kurgu müthiş bir şekilde oturmuştu. Ejderha Mızrağı kadar güzel olması bir yana, ondan kat be kat daha akıcıydı. Gedik Savaşlarının yazarıyla Unutulmuş Diyarlar'ın yazarının aynı olmasına çok şaşırıyorum çünkü Gedik Savaşları bu serinin yanından bile geçemez.
Alıntı yapılan: Lord Vega - 20 Kasım 2010, 14:47:03Anayurt'u az önce bitirdim. Underdark, Menzoberranzan, Drowlar, Deep Gnomlar. Her biri harikaydı. Kurgu müthiş bir şekilde oturmuştu. Ejderha Mızrağı kadar güzel olması bir yana, ondan kat be kat daha akıcıydı. Gedik Savaşlarının yazarıyla Unutulmuş Diyarlar'ın yazarının aynı olmasına çok şaşırıyorum çünkü Gedik Savaşları bu serinin yanından bile geçemez. Yanlız burada yanlış bir şey var. Gediksavaşlarının yazarı Raymond E. Feist'tir. R.A. Salvadore'un yazdığı İblis Savaşları serisi var. Sanırım onunla karıştırdınız.