Sevgili kusad ve diana. Hikayenizi okudum ve isteğiniz üzerine de yorumluyorum. Burada yazacaklarımın tek sorumlusu sizsiniz, baştan söylemesi

İlk olarak Fırtınakıran'a katıldığımı belirtmek isterim. Betimleme iyidir, güzeldir ama gerektiği yerde gerektiği kadar yapılması daha da güzeldir. Sizin yazdığınız hikayede betimlemeler kıvamında olmuş. Ne çok ne de az... Fakat okuyucuya aktarılış biçimlerinde sorun var. Uzun cümleler okuyucuyu yorar ve kafa karışıklığına sebep olur. Örnekle açıklamam gerekirse, ilk paragrafta;
Yanından geçen kedi boyutundaki simsiyah fareye hiç aldırmadan adeta bir kül kadar koyu duvarlı, kutuplar kadar soğuk, bir kümes kadar küçük hücresinde elleri çenesinde,anadan doğma çıplak bir şekilde dolaşan;siyah ve karışık saçlı;boynundan biraz daha aşağıya kadar sarkan ve en az saçları ve odası kadar siyah fakat o sakalların arasında bir kar kadar beyaz sakallar,sakalının en az yarısını kaplıyordu.yazmışsınız. Bu 4 satırın tamamı 1 cümle oluşturuyor. Bu çok abartılı... Daha kısa ve kesin cümlelerle hem anlatmak istediğinizi daha iyi anlatırsınız hem de okuyucuyu yormamış olursunuz. Burada yormaktan kastım, sürekli satır başına dönüp cümleyi tekrar tekrar okumak zorunda kalmaktan kaynaklanan bir durum. Eğer aynı cümleyi ben yazsaydım şöyle yazmaya gayret ederdim.
Yanından geçen kedi boyutundaki simsiyah fareye hiç aldırmadan, anadan doğma bir halde hücresinde dolaşıyordu. (Elleri çenesindeyi kaldırdım dikkat ederseniz). Hücresi kutuplar kadar soğuk, bir kümes kadar küçüktü. Duvarları ise kül kadar koyu... Boynundan biraz daha aşağıya kadar sarkan siyah ve karışık saçları vardı. Ve en az saçları ve odası kadar siyah sakalları... Fakat o sakalların arasında kar kadar beyaz sakalları da görmek mümkündü. Kısaca söylemek gerekirse, hikayelerimizi yazarken olayları okuyucunun gözünde canlandırabileceği biçimde yazmaya gayret etmemiz gerek.
Lütfen söylediklerim yüzünden şevkiniz kırılmasın. Hikayeniz konu olarak oldukça başarılı. İşleniş üzerinde çalışmanız gerek sadece. Sonuçta hiç kimse hiçbir şeyi doğuştan öğrenmiyor. Her şey zamanla ve tecrübe ile kazanılıyor. Sizin de zamanla daha iyi yazacağınıza ve hak ettiğiniz övgüleri alacağınıza inancım tam.