Kayıt Ol

Mombasi'nin Kılıcı//Bölüm 3/4

Çevrimdışı diana

• 513
  • Rom: 16
    • Profili Görüntüle
Nasıl yollamadım ya kanıtlandırma bana.
Ya te ne zaman yolladığınmış bu.Tövbe ya rabbim.Her neyse kızma.Söz diğer bölümde yazacağım.Hatta yazmaya başladım bile. :)

Çevrimdışı kusad

• 487
  • Rom: 5
  • Kendimi Kaybettim!Hükümsüzdür!
    • Profili Görüntüle
Ben örneğini gönderdim.Sende esinlen yaz dedim,yazmamış.

Çevrimdışı kusad

• 487
    • Profili Görüntüle
Uzun zamandır yol alan “Mombasi’nin Kılıcı”nın Rigav’a ne zaman varacakları konusunda hiçbir fikri yoktu.Mombasi,yolda her 100 metrede bir çevrede görülen fakat bu şaşaalı orduyu görünce çil yavrusu gibi dağılan ufak tefek bozkır haydutlarından bir kaç tanesinin haklanmasının halkı bir süreliğine rahatlatacağını biliyordu.Fakat bunun için ne zamanı ne de tadı vardı.Şu anda resmen ordusuyla birlikte bir kılıç darbesi dahi atamadan ölmeye gidiyordu.Fakat ne olursa olsun emre karşı gelemezdi.Mombasi’nin gözlerinin önüne yine Ollosi’nin gözleri geldi.Etraf kararmış,sadece iki adet yeşil göz vardı.Mombasi biliyordu ki bir komutansan dalmak imkansızdı.Ve yine öyle oldu arkadan garip bağrışlar duyuldu.Mombasi arkasını döndüğünde çoktan bir süvari hızla kendisine yaklaşıyordu.Giysilerinden onun kendi ordusundan olmadığını anladı.Kılıcını hemen kınından çekti.Ve atının yönünü gelen süvariye dik olarak ayarladı.Süvari yaklaştıkça Mombasi kılıcının daha sıkı tutuyordu.Atlı iyice yaklaşmıştı Mombasi arkasını döndü ve ordusunda neler olup bittiğini anladı.Rigavlılar yine parayla bozkır haydutlarını tutmuştu bu çok sık olurdu.Rigavlılar 2-3 birliği 65-70 altın gibi cüzi bir fiyata kiralayabiliyordı.

Çevrimdışı Berre

• 1340
  • Rom: 34
  • Güle güle fermuar!
    • Profili Görüntüle
Güzel bir geçiş bölümü. Kısa olmuş ama bu çok da önemli değil. Artık devamını bekliyorum :)

Çevrimdışı kusad

• 487
    • Profili Görüntüle
Güzel bir geçiş bölümü. Kısa olmuş ama bu çok da önemli değil. Artık devamını bekliyorum :)
Bu sezonu kısa tutarak deneyeceğiz.Bir dahaki bölümü ben 8 Mart'ta yazarım gerisi dianaya kalmış.

Çevrimdışı Berre

• 1340
  • Güle güle fermuar!
    • Profili Görüntüle
Bu sezonu kısa tutarak deneyeceğiz.Bir dahaki bölümü ben 8 Mart'ta yazarım gerisi dianaya kalmış.
Ondan ümidi kes onun test çözmesi gerek :)

Çevrimdışı kusad

• 487
    • Profili Görüntüle
Tamam bu sezonu tek yazarım o zaman.

Çevrimdışı Berre

• 1340
  • Güle güle fermuar!
    • Profili Görüntüle
Tamam bu sezonu tek yazarım o zaman.
Hayır ya Diana çok kızar.

Çevrimdışı kusad

• 487
    • Profili Görüntüle
Hayır ya Diana çok kızar.
:D Sonuç?Ne yapayım yazmayayım mı sezonu?

Çevrimdışı diana

• 513
    • Profili Görüntüle
Benim test çözmeme gerek falan yok.Sallama sen onu kusad.
Tek yazarsanda çok kızarım.Ama  bende tek yazmıyacağım.Sen yazıp bana gönderirsin bende her zamanki gibi üzerinde birkaç düzeltme yaparım.

Çevrimdışı kusad

• 487
    • Profili Görüntüle
Benim test çözmeme gerek falan yok.Sallama sen onu kusad.
Tek yazarsanda çok kızarım.Ama  bende tek yazmıyacağım.Sen yazıp bana gönderirsin bende her zamanki gibi üzerinde birkaç düzeltme yaparım.
Test çözmen gerektiğini ben söylemedim ki berre dedi.Tamam her zamanki düzen.

Çevrimdışı diana

• 513
    • Profili Görüntüle
Öncelikle güzel yorumunuz için teşekkürler.

Hikayenin konusunu beğenmiş olmanıza sevindim.Vede hata olarak gördüğünüz yerlerede birkaç açıklama getirmek isteyiyorum

Öncelike bildiğimiz gibi  ilk önce hikayeyi kusad yazıyor.Sonrada bana gönderiyor.Bu yüzden bu tip hatalar genellikle benim suçum.Her ne kadar düzeltme yapmaya çalışsamda bazı yerlerde vermeye çalıştığımız mesajı bozmamak için fazla dokunmuyorum.Veyahutta gözden kaçıyorum.Tabi bunlar benim eksikliğimden kaynaklanıyor.

Bu tip hatalar için okuyuculardan kendi adıma özür diliyorum.Bir dahaki sefere daha dikkatli olmaya çalışacağım.

Okuduğunuz içinde çok teşekkürler wale. :)

Çevrimdışı kusad

• 487
    • Profili Görüntüle
Alıntı
Öncelikle merhaba. Ben hikayenizin tüm bölümlerini okudum.Konusunu gerçekten beğendim.Fakat beni üzen bazı durumlar oldu.Hikayeyi anlatamıyormuşsunuz havasına kapıldım.Yani mesela bu laflardan kastım özen göstermemeniz sanırım.Çünkü hadi bir kişi yazsa neyse diyeceğim gözden kaçar fakat 2 kişisiniz ve her bölümde (kağıda mı yazıyorsunuz bilmiyorum bilgisayarsa bile hiç olmaması lazım bilgisayarda) imla hataları gözüme çarpıyor ve anlamayı güçleştiriyor.Neden konu ile ilgili yorum olmuyorda herkez imladır şudur budur demişsin.İşte nedenini açıklayayım sana bir örnekle.
Bu cümle mi anlama açısından güzel ve kolay anlaşılır yoksa bu mu:

1.Cümle:Bugün çok yoruldum, hemen uyuyacağım.
2.Cümle:Bugün çok yorudum hemen uyucam.

İki cümle arasındaki farkı hemen anlamışsındır.Çoğu yerde işte böyle cümleler çıkıyor karşımızda.Aslında çıkmayan yer sayısı daha fazla fakat neden eksik kelimelerle oluşmuş bir cümle okuyalım ki?
Çok doğru ve hoş bir yorum olmuş fakat noktalama işaretlerine özen gösterdiğim kadar imla kurallarına özen gösteremiyorum.Bilmiyorum ama noktalama konusunda iyi yazdığımızı düşünüyorum.Yanlış mıyım?Fakat imla özen ,nedense, gösteremiyorum.İyi bir editör lazım.diana bu işi elinden geldiğince yapıyor fakat biraz acele edildiği için gözden kaçan bazı yerler oluyor.
Alıntı
Eserine özen gösteren biri onu 1 kere okumaz. 2-3 belki 4 kere okur.Şahsen bende hikaye yazıyorum.Ama belirli bir yerde paylaştığım zaman kendimi okuyucuların yerine koyarak paylaşıyorum.Ben nasıl olsa anlattığım hikayenin hakimiyim fakat onlar yeni adım atıyorlar ve imla hataları yüzünden okuyamayacaklarsa ben hatayı yorum yapanlarda değil kendimde ararım.
Biz yorum yapanları suçlamadık hiç bir zaman bunun nerden çıktığını anlamadım ama eğer öyle bir şey olmuşsa herkesten affoluna.Aslında ben 1 kere diana'da 1 kere okuyunca 2 oluyor fakat ikimizde çok dikkatli olamıyoruz.
Alıntı
Birinci bölümden bu yana hatalarda bariz belli olacak bir azalma gördüm açıkcası.Özellikle ilk bölümlerde öznenin her cümlenin başında kullanıldığını gördüm gereksiz yere.Ona da örnek vereyim:

Kullanma Tarzınız:
Ali yarın sinemaya gidecekmiş.Ali oradan sonra da sahilde gezecekmiş.

Tavsiyem:
Ali yarın sinemaya gidecekmiş.Oradan sonra da sahilde gezecekmiş.

Yani bir cümlede özneyi kullandıktan sonra zaten okuyanın aklına diğer cümleye gizli özne koyduğunuzda o öznenin o olduğu gelir.Biraz karışık bir cümle oldu sanırım.Açayım biraz anlamını; şimdi ilk cümleye Ali'yi koyduk.İkinci cümleye de Ali'yi koymak zorunda değiliz.Zaten yapılan işleri Ali'nin yapacağını birinci cümlede anlamışızdır.Tamam bu sefer oldu sanırım :)
Evet ben bunu hikayemi geçen hafta baştan sona okuduğumda tekrar farkettim.Ama yine de sağolun.
Alıntı
Birde son olarak bir tavsiyem var:

1.Sezon-2.Sezon olarak yapmışsınız anladığım kadarıyla ki bu durumu beğendim.Fakat benim bildiğim mesela 1. sezonda siz 8 bölüm yazmışsınız.
2.Sezona gelince de 9.Bölüm olarak adlandırmışsınız.Benim bildiğim sezonlar da şu olay görülür.Örneğin bir dizinin 1.Sezonunda 22 bölüm vardır.2. sezona geçince 23.Bölüm olarak vermezler.2.Sezonun 1.Bölümü olarak verirler.Fakat siz bu şekilde yapmamışsınız.Bence 2.Sezon 1. Bölüm olarak yapsanız daha güzel olur.
Ama dizilerde de bizimkindeki gibi olur yani ilk sezon 20 bölümden sonra bittikten sonra 1'e geri dönmezler.Fakat 2. sezonda yazmazlar o ayrı. :D
Alıntı
Not: Hepsi kesinlikle tavsiyeydi.En başta da söylediğim gibi gerçekten konusunu çok beğendim :) Hiç sıkılmadan okudum.Fakat dediğim gibi belirttiğim yerlerde sıkıntı yaşadım.Tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum ikinizede...
Tavsiye,eleştiri ve görüşleriniz için teşekkürler.

@diana,
Suçu üstüne alıp beni korumana gerek yok. :D

Çevrimdışı kusad

• 487
    • Profili Görüntüle
Hmm.Yabancı olarak aklıma PB'yi örnek almak gelmişti fakat milletimiz alışık olmadığı için Türk dizilerindeki mantığı aldım.

Çevrimdışı kusad

• 487
    • Profili Görüntüle
Ben diana'ya yolladım elinden geldiğince hataları gidererek yayınlayacak.