Yorumun için teşekkür ederim. Şimdi Unutulumş Diyarları okumanı tavsiye etmem! Neden etmem. O kadar muazzam kitapları okumayan biri olarak ben beğenmedim. Sende beğenmezsin sarmaz gibi geliyor bana. Birkaç sorum olcak sana.
1- KralKatili daha tamamlanmadı diyorlar. Yine de okuyayım mı ?
2- Buz ve Ateşin Şarkısı nereden başlayacağımı bilemedim hangi kitaptan başlayayım anlamadım.
3- Önce Hobbitle mi okumaya başlayayım yoksa yüzüklerin efendisinden sonra mı hobbite geçeyim. Ayrıca ilk yüzüklerin efendisini mi okuyayım yoksa kralkatilini mi ?
4- EM yi okumaktan korkuyorum. Yine UD de olacağı gibi olacak diye. Kendini daha iyi kanıtlamış kitapları okuyup biraz içimdeki kitap aşkını bastırıp sonra EM ye geçsem diye düşünüyorum Bu konuda kafam karışık.
Cevap attığın için teşekkür ederim deli gibi cevap bekliyordum çok sabırsızım.
Sorularına cevap vereyim.
1. Kralkatili Güncesi toplamda 3 kitap olacak ve şu anda 3.kitap yazılma aşamasında. Kitaplar kalın zaten, sen ilk iki kitabı oku, 3.kitap için fazla beklemezsin.
2.Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin ilk kitabını yıllar önce Arkabahçe çevirmişti fakat oraya hiç girmeyeyim ben. Epsilon Yayınevi daha düzenli bir şekilde dilimize kazandırdı bu seriyi. İlk kitap olan Taht Oyunları'ndan başlaman gerekiyor. 2. ve 3.kitaplar 2'şer kısım halinde basımı yapıldı. 4.kitap da fuarda büyük ihtimalle tek kitap olarak çıkacak.
3.İlk olarak Hobbit'i okumanı öneririm, daha sonra Yüzüklerin Efendisi.
4.Seni temin ederim, Ejderha Mızrağı'ndan sıkılmazsın.