Efendim sonunda Alaycı Kuş'uda okuyup seriyi tamamlamış bulunmaktayım. Ama sanırım tamamlamamış olmayı tercih ederdim. Çünkü kitap beni büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Sanki olaylar biran önce bitirilmek istenmiş gibi aceleye getirişmişti.
Aslına bakılırsa kitabın başlangıcı gayet iyiydi. Ama sorun kitap ilerledikçe ortaya çıktı. Okurken Kattnis'in nerede olduğunu yakalayamamaya başladım. (Tabi bu benden de kaynaklanıyor olabilir)Bu sebebten olsa gerek olaylar bazı yerlerde fazla iç içe girmişti. Kimi yerlerde olayı kavramak için bir kaç sayfa geri gitmeniz gerekebiliyordu.
Velhasıl Alaycı Kuş, Ateşi Yakalamak kadar iyi değildi. Ki Ateşi Yakalamak'ında Açlık Oyunları kadar iyi olmadığını göz önünde bulundurmak gerek.
Bu arada kitabın sonu gerçekten berbattı.Ne yani koskoca direnişin sembolü olan Alaycı Kuş'umuz, Katniss Everdeen kırkaltı yaşında, iki çocuklu bir ev kadını mı?

Gerçekten berbat

Ama sanırım Peeta konusunda idare edebilirim.

Tüm bu eleştirilerime ramen kitabı okumayan arkadaşlara tavsiye ederim.Özelliklede serinin diğer kitaplarını okumuşsanız.