Bölüm YediKnuckturn, kaptan kamarasında, titrek bir mumun altında, huzursuzca dünya haritasını inceliyordu.Pergelinin açısını biraz daha büyütüp, harita üzerinde yeni bir atılım yaptı.Griye kaçan siyah sakalları ufak bir örgü şeklinde çenesinin altında toplanmıştı.Yüzündeki sayısız yara izi ve çenesinden kopmuşa benzeyan ufak bir et parçasının bıraktığı çukur şeklindeki iz, ona vahşi bir hava veriyordu.Okyanus gibi değişken bir renge sahip gözleri dikkatle haritanın üzerine dikilmişti.
Kapının çekingen bir edayla çalınması, onu dikkatini verdiği işten ayırdı."Ne var!" diye kükredi kapıya doğru.Kapı yavaşça aralandı.İçeri kuzguni saçları pislikle kaplı, korkudan dişleri birbirine vuran cılız bir adam girdi.Konuşurken sesi titriyordu.
"Çok özür di-dilerim kaptan.Önemli bir mevzu ol-olmasa sizi rahatsız etmezdim.Az önce gönderdiğiniz avcı geri döndü.Adamı bulmuş.Bi-bir de yanında küçük bir velet daha varmış.Küçük sarı bir maymuna benziyor.İkisini de zindanlara götürmüşler.Avcı parasını almak için sizi bekliyor."
Knuckturn'un gözleri parladı.Sonunda istediği şeyle ilgili önemli bir ip ucuna ulaşmıştı.Kapının yanında korkuyla dikilen adama baktı.
"Tamam.Avcıyı biraz beklet.Birazdan geleceğim.
Adam başını sallayıp dışarı çıktı.Knuckturn masanın başından kalktı.Pergeli katladı, mürekkebinin kapağını kapadı ve notlarını derledi.Yavaş adımlarla kamarasını balkonuna doğru yürüdü.Temiz, serin ve içinde ağırlıklı olarak tuz kokusu barındıran haylaz bir meltem yer yer grileşmiş siyah saçlarını okşuyordu.Gecenin karanlığı hüzünlü okyanusun üzerine çökmüştü.Knuckturn hatıralar dört bir yanını sararken hafifçe gözlerini kapadı.
Bir zamanlar mutlu bir adamdı, zengindi, hırslı bir askerdi. Mükemmel bir karısı ve kendisini çok seven dostları vardı.Fakat çok kibirliydi.Kendisini şu anda bulunduğu karanlık çukura sürükleyen de bu kibiriydi.Başına felaket üzerine felaket gelmeye başladı.
Orduda üst rütbelerdeyken, kendisine verilen stratejik önme sahip bir emri yerine getirmediği ve kibirle kendi yöntemlerini uyguladığı için koca bir orduyu telef etmişti. Ordudan kovuldu ve beş parasız kaldı. Karısı sefalet içindeki yaşamlarına dayanamayıp kollarında öldü.Dostları onu unuttu.Yıkımıyla baş başa kaldığında delirdi.Oturduğu evi ateşe verip kaçtı.Limandan bir gemi çalıp içindeki bütün tayfayı kılçtan geçirdi.Denize açıldı ve kendine en cani denizcilerden oluşan bir mürettebat oluşturdu. O gün bu gündür denizlerin korkunç efendisiydi.
Yıldızlı gök yüzüne bakarken deli olduğunu kendisinin de kabul ettiğini düşünüyordu.Kendisini yıkıma sürükleyecek kadar deli.Bu hayatta korktuğu tek şey vardı o da ölmek.Karısıyla yüzleşmek onun ebedi korkusuydu.Yıllardır ölümsüzlüğün formülünü arıyordu.Şimdi aşağıda, zindanlarına hapsedilmiş delikanlı onu nihai hedefine bir adım daha yakalaştıracaktı.Bunu düşünürken canice gülümsedi.
Balkona arkasını döndü ve ölçülü adımlarla sade döşenmiş kamarasından çıktı.Güverte adamlarla doluydu. Kimi sarhoş bir şekilde kahkahalar atıp eğleniyordu, kimi de bir köşede gruplaşmış olarak oturuyordu.Knuckturn'un geldiğini gördüklerinde gürültü anında kesildi.Sarhoş olanla bile ölümün kokusunu alacak kadar kendindeydi.Knuckturn güvertenin ortasında duran, yaşlı adama doğru yürüdü.
"Merhaba avcı."
"Merhaba kaptan."
"Görevini başarıyla tamamlamışsın.Görülmedin değil mi?"
"Hayır efendim.Çocukla delikanlıyı yakaladıktan sonra yemi öldürdüm."
"İyi..."
"Ücretimi almak için geldim."
"Ah evet ücretin..."
Knuckturn'un gözlerindeki canice bakışı gören tayfalar hemen sindiler.Avcı hala beklenti içinde dikiliyordu.Ne de olsa bu bakışı tanımıyordu.Ay ışığı keskin bir hançeri aydınlattı.Saniyeler içinde avcı kalbinin üstüne saplanmış hançere şaşkınlıkla bakarak sallanıyordu.Knuckturn adamı yakasından yakalayıp kulağına fısıldadı.
"Eğer bizimle biraz daha kalabilseydin sana bir korsandan ücret istemenin tehlikelerini anlatırdım.Fakat belli ki bir randevun var.Ölümle..."
Avcı yere yığıldı.Knuckturn adama tiksintiyle bakıp tayfalara seslendi.
"Temizleyin şunu!"
Sonra da dönüp kel, ince yapılı bir adama yanına gelmesini işaret etti.Adam yaklaşınca konuşmaya başladı.
"Aletlerini hazırla doktor.Yarın onlara ihtiyacın olacak."
Kel adam memnuniyetle başını sallayıp geri çekildi.
Knuckturn aklında yarınla ilgili planlarıyla gecenin gölgelerine karıştı.
Not:Sonraki bölüm yarın. Ben sözüm tutarım