Bu Sirius'u aşağılara atma nedendir anlamadım ki? Adamın gücü ve zekası ortada, adam azkaban hapishanesinden kaçan ilk kişi ve geçirdiği onca yıldan sonra hala aklını kaybetmeyen tek kişi.
Beşinci sınıfta Animagus formuna bürünerek bu yaşta Animagus olan en genç kişi oldu. -Diğer çapulcularla beraber-
Genç yaşta ZümrüdüAnkaya girdi.
Peter'ın peşindeyken Seherbazlarla duello etti ve sayılarına rağmen yakalanmadı. Ancak Peter gittikten sonra durdurulabildi.
Aynı zamanda sihir bakanlığında Harry'nin yardımına koşan ilk kişiydi. Malfoy ve bir adama karşı duello yaptı ve Harry'nin ufak yardımıyla onları hakladı. Ancak kitaptan söylüyorum bu kısmı; Sirius savaşırken dikkatini onların üzerinde tuttuğundan Bella'yı görmedi ve büyü o yüzden ona işledi. Bella'da kuzeniyle adil bir duelloya giremeyeceğinden o şekilde alt etti. Kısacası Sirius çoğu büyücüden daha güçlüdür. Dünün veletlerinin önüne geçmesi bana kalırsa saçma.
Şuanda ismini tam hatırlamadığım ancak Harry Potter fanlarının mutlaka okumuş olduğunu düşündüğüm bir aralar gerçekten ünlü olan bir Harry Potter fan fic vardı. Orada konu alınan şey ise eğer Harry Potter, Voldemort eve ilk geldiğinde ailesiyle birlikte kurtulsaydı ve o yara izini almasaydı kim kahraman olurdu? Hikayede de belirtildiği gibi Sirius Black, Voldemort'a karşı duran baş kahraman oluyordu. Tabii bu sadece hayran yapımı ve gerçek değil ancak en sevdiğim fan fic olduğundan belirtmek istedim