Mantıklı...
Sonu bir facia olabilir evet ama belki de yeni kitabıyla herşeyi değiştirecektir. Harry Potter'a devam etmesini istermiyim pek bilemiyorum ama devam ederse okurum. Ben yine de böyle bir evrende geçen farklı bir kitap veya yeni bir dünya bekliyordum Rowling'den ve Harry Potter'ı yazdığı gibi severek ve bağlanarak yazarsa eminim başarılı olacaktır. Yani "Bir zamanlar Harry Potter" vardı yerine en azından "Bir zamanlar Rowling vardı" denilebilir. Yazmayı bırakmamalı değil mi? 
Tabi ki yazmayı bıraklmamalı!
Asla bırakmamalı... Ama bu eforunu başka yeni bir seride ortaya oyabilirdi ve o zaman başarısını ikiye katlardı. Çünkü zaten bu potansiyele, bu güce ve yeteneğe sahip bir hatun..Neden çifte dikiş gidiyor bir kitabın üzerinden? Yazdığı bütün kitaplar ödüllü.. İlk yazmış olduğu Tavşan kitabı bile ödüllü..Bundan sonrakiler de öyle olacaktır ama Harry Potter'a bir nokta koydu. İşin esas kötü tarafı Rowling Potter konusunda artık hissettiği gibi yazmıyor, tepkilere göre yazıyor..Bu da bizi sevdiğimiz yazarın özünden, dilinden, edebiyatından alıkoyuyor. Oysa yeni bir seriye başlasa bu korkular olmayacağından eski tarzı ve tazeliği ile tekrar gündeme gelebilirdi, ben bunu savunuyorum.

Ha bu arada, yazarsa ben de okurum. Başladığım bir şeyi bitirme gibi bir takıntım vardır. O nedenle beğensem de beğenmesem de okurum.. Ama keşke yeni ve taze bir şeylere başlasa, bu eforu orada sarfetseydi...