Harry Potter filmlerinde Seamus Finnigan rolünde izlediğimiz oyuncu Devon Murray’in Harry Potter ve Ölüm Yadigarları senaryosundaki Seamus’a ait taslaklarının çalınmaya çalışıldığı söylendi. Oyuncunun da her türlü tehlike ihtimaline karşı gözetim altında olduğu belirtildi. Devon Murray ile yapılan bir röportajdan alıntıları haberin devamında okuyabilirsiniz.
Murray’e pek çok hayran kazandıran Seamus Finnigan’a ait çok değerli taslakların yetkililerce, çalınma ve açığa çıkarılma ihtimaline karşı, daha güvenli bir yerde tutulmaları sağlandı.
20 yaşındaki geç oyuncu Kildare’deki evinden hikayenin çalınma girişimlerine karşı yetkililerin attıkları adımlardan bahsetti.
“Onu orda tutmak pek güvenli değildi, hele de bugünlerde ortalıkta senaryoya ilişkin yanıltıcı söylentiler varken, bu yüzden şimdi taslak için daha güvenli bir ev kullanıyorlar.”
Devon Harry Potter ve Azkaban Tutsağı filminin galası için Amerika’ya gittiğinde hayranların ona karşı olan tutumundan bahsetti.
“Amerikaya gittiğimde gördüm ki, insanlar filmle bir ilişkisi olan insanları gördüğünde daha çok çılgına dönüyorlar. Japonya’ya da bir tanıtım turu düzenlemiştik ve onda da öyleydi. Sadece o turda iki milyon insanla tokalaşmışımdır herhalde, çılgıncaydı.”
Genç oyuncu ayrıca Londra’da Emma Watson ile katıldıkları alışveriş çılgınlığından da bahsetti.
“İstediğimiz şeyleri alabiliyorduk, bu yüzden ben de tasarımcıların kotlarını topladım. Ama hiçbirini denememiştim, bu yüz hiçbiri üstüme tam oturmadı!”
Devon, Harry Potter kitaplarına da kısaca değinmek isteyen gazeteciye ise “tek birini bile okumadım” şeklinde yanıt verdi.
Son olarak rol arkadaşı Daniel Radcliffe hakkında konuşan Devon Murray şunları söyledi.
“Tamamen bağlantıları olan biri,” gülüyor. “Dışarı çıkmak için harika biri, partileri ve eğlenmeyi seviyor ve her şeye açık. Çok eğlenceli.”
Yazıda ayrıca genç oyuncunun Harry Potter ve Ölüm Yadigarları filminin çekimlerine ekim ayında başlayacağı ve yaklaşık altı ay çekimlerinin devam edeceği belirtildi.