Kayıt Ol

Harry Potter Haberleri

Çevrimdışı Cerima

• **
  • 57
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: İhtiyaç Odası JKRowling.com'da açık
« Yanıtla #2385 : 14 Mart 2010, 00:11:28 »
Ron & Hermione ile Harry & Ginny'nin çocuklarını biliyorduk... Bir de Draco'nunkini tabi.  ;D Diğerlerini de öğrenmemiz çok iyi olmuş. (:
...
Gerçekten gittin mi?
Hayır diyor kalbim... İçimdesin.
Hala bendesin, belki de bensin.

# Bana ait bir şiirden bir parça. (:

Çevrimdışı Cerima

• **
  • 57
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sıradaki filmler 3D.
« Yanıtla #2386 : 14 Mart 2010, 00:24:58 »
Bence çok güzel olacak. :)
...
Gerçekten gittin mi?

Çevrimdışı Cerima

• **
  • 57
    • Profili Görüntüle
Ynt: 'Harry Potter'a çalıntı suçlaması!
« Yanıtla #2387 : 14 Mart 2010, 00:39:54 »
Saçma... Benzeyebilir, aynı temeller üzerine kurulu sonuçta. Ama JK'nın katkısı çok büyük. Hayranım hayal gücüne onun. :D Davanın sonucu ne olmuş?
...
Gerçekten gittin mi?

Çevrimdışı Cerima

• **
  • 57
    • Profili Görüntüle
Voldi'nin son parçası, bariz...  ;D
...
Gerçekten gittin mi?

Çevrimdışı MeLeZ

• MeLeZ
  • **
  • 140
    • Profili Görüntüle
Ynt: Umbridge En Kötü Öğretmen!
« Yanıtla #2389 : 20 Mart 2010, 09:38:04 »
Tebrik ediyorum kendisini. Özellikle türkçe çevirisini yapan kadının sesiyle birebir uymuş sinirlikte.
   Katılıyorum neydi o kadındaki ses öyle  ;D

Allons-y, Alonso

Çevrimdışı BerkeB

• 494
  • Rom: 7
  • Onu bulan herşey'i bulur
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2390 : 21 Mart 2010, 15:53:45 »
düşünsene cinemada yanından bir Aveda Kadavra Laneti!! geçer gibi olduğunu xD süper : ))))))
Bakmayın şiir yazdığıma romantik değilim :).

Çevrimdışı Vega

• 1023
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2391 : 21 Mart 2010, 17:48:29 »
inşallah tam üzerime gelir.ama çok fazla öldüren lanet yoktu diye hatırlıyorum.

Çevrimdışı nargrith

• *
  • 3
  • K & S
    • Profili Görüntüle
Ynt: Daniel a inanılmaz şaka..!! (+16)
« Yanıtla #2392 : 21 Mart 2010, 23:36:40 »
birileri madonna'ya mı özenmiş nedir?

Çevrimdışı extraproximity

• *
  • 42
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2393 : 22 Mart 2010, 10:13:48 »
Harry potter ı eğlenmek için izlediğim ve hiç eleştirel bir gözle bakmadığım için bir şey diyemeyeceğim, ama başarıyı bu kadar olmasa da hakkediyor diye düşünüyorum. Bu arada aklıma üniversite yıllarından bir diyalog geldi, tam da bu durumu tanımlıyor:
- (Bizi kastederek) Hocam zor sorun, bazı arkadaşlarımız hiç derslere girmiyor, ders notları bizden alıyor sonra bizden daha iyi not alıyorlar.
- Çocuklar demek ki sizin ders notlarınızı sizden daha iyi anlıyor ve kavrıyorlar ki sizi kendi ders notunuzla geçiyorlar.

Bence olay budur. Alıntı olması mümkündür, ama diğerinin harcında eksik  bir şeyler olmasa olduğu yerde saymazdı. Sonuçta insanlara satıyorsun bunu, bazı şeyler çoğunluğun beğenisine  ya da psikolojisine (burada pazarlama hilelerini ya da çuvalla para akıtılarak yapılan pazarlama çabalarını kastediyorum) uygun olacak ki satasın.

• **
  • 114
  • Gölgede yürümeyi sevenler için...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2394 : 22 Mart 2010, 13:00:50 »
Ticaret mi Sanat mı? Sorgulanması gereken bence bu. Biri gelip de FRP de yaptığım kurguları alıp ondan sonrada ben yazdım bunu derse kıyameti koparırım.

Çalıntı kelimesi çok kırıcı, belki etkilenmiş olabilir hangimiz etkilenmiyoruz ki?  Örneğin bakkal amcamızın yaşadığı bir olayı kendi gözünüzle kaleme alıp bunu ben kurguladım bu benim eserim derseniz, bakkal amca da çıkıp ama bunları ben yaşadım o benim hayatımderse, sizce kim haklı?

Bilemiyorum arkadaşlar, bence insanlarda iyi niyet diye bir şey kalmamış. Şimdi düşünün kadıncağız o 1987 yılında basılmış eserden esinlendiğini ve o yazara teşekkür ettiğini yazsaydı ne olurdu?
1-1987 yılında kitabı basan adam tüm kazandığı parayı kadından isterdi. Neden iyilik et kötülük bul, iyi niyet ölmüş.
2-Teşekküre karşılık adamın eserleri de satılır okuyucukimin daha iyi olduğunu anlardı ikisi de kazanırdı. Belki ama bu hayal kimse kimseye eğer sonunda ticari bir kazanç varsa etmez.

Sanat zor birşey arkadaşlar. Kim haklı kim haksız bilmiyorum. Tek bildiğim o kadının hiçbir şeyi çalmayacağı belki esinlenme tamam ama çalıntı! Hayır! Asla! Kendi fikrim tabi...

Her yeni kopuş düşüş gibi gözükse de, toprağa düşen yeni bir umuttur aslında . Yeter ki siz, onu sulayıp filizlenmesine izin verin...

Çevrimdışı Bonthey

• 900
  • Rom: 15
  • Behtül
    • Profili Görüntüle
    • Kavuniçi Mavi
« Yanıtla #2395 : 22 Mart 2010, 19:23:17 »
Bu tarz bir  esinlenme olsaydı Rowling, nasıl Yüzüklerin Efendisi'nden, Narnia'dan etkinlendiğini ve esinlendiğini açıkladıysa, bu kitabı da kaynaçaların içerisinde sunardı eminim ki...
Daha çok baltalamaya çalışanlar çıkar bu seriyi.. Artık şaşırtmıyor. Yeni de değil üstelik...

Not to mention the pincers...

Çevrimdışı Vega

• 1023
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Harry Potter Stardaydı.
« Yanıtla #2396 : 25 Mart 2010, 19:00:55 »
eh ben beğendim.dublajla oynamamaları çok iyi olmuş.

Çevrimdışı penolope

• *
  • 10
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2397 : 25 Mart 2010, 20:49:29 »
büyük başarılar her zaman kısakanılır ve bu başarılara imza atan kişiler mutlaka suçlanır işte bu tam da böyle bişey harry potter alıntı olabilir mi? allah aşkına yapmayın ya... :inca

Çevrimdışı cankutpotter

• 1233
  • Rom: 14
    • Profili Görüntüle
    • Büyülü Kale, Hayallerinizin adresi.
« Yanıtla #2398 : 28 Mart 2010, 01:03:31 »
Evet. Mesela digi türküte dublajla oynuyorlar iğrenç oluyor! Acaba şu digi türk kaç paraya alıyor filmi. On kuruş mu? :P
İnsan, hayalleriyle vardır.

Çevrimdışı Nihbrin

• 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
« Yanıtla #2399 : 28 Mart 2010, 02:32:07 »
Evet. Mesela digi türküte dublajla oynuyorlar iğrenç oluyor! Acaba şu digi türk kaç paraya alıyor filmi. On kuruş mu? :P

İyide Digiturk gösterdiği filmlerde dil değiştirme(eng/tr genelde ama bazen fr'da oluyor) ve alt yazı ekleyip çıkarma özelliği sunar. Yani normal kanallardan önce gösterdiği için daha fazla para ödüyor olması bir yana bence çok daha değerli bir hizmet veriyor.