Ya, ne yapabilir ki bundan sonra... Bence basit bir fans fiction'dan öte gidemez artık... Tabi Rowling, önceden bir 8 kitap hazırlığı yapmışsa o ayrı tabii... Seride fark etmediğimiz kilit noktalar vardır belki de...
Nasıl kilit noktalar olabilir ki.. Rowling 7. kitabı yeni bitirdiği zamanlarda kesinlikle 8.yi yazmayı düşünmüyorum 7 olarak planladım 7'de bitireceğim diye asil bir açıklama yaptı.Dediğim gibi bu eforunu yeni bir seri oluşturmakta değerlendirebilir. Ne oldu o Harry Potter'ı devam ettirmeyeceğim dediği asil açıklamasına? Gündemden düşmek sıkmıştır bence canını.. Yazmaksa derdi yeni şeyler yazsın biz de keyifle okuyalım..
Ya daha güzellerini de yapabilecek potansiyele sahip bir yazar diye düşünüyorum kendisi..Sonuçta ilk yazmış olduğu Tavşan kitabı da ödül almış zamanında..Ama onun bu tavrı da beni düşündürmüyor değil.. Harry Potter'ı yazarken bir çok yazardan ve eserden ilham aldığını itiraf etmişti.. Lewis, Tolkien vs.. Yani şimdi ilham alacağı başka yazar kalmadığı için mi yeni bir hikaye kurgulayamıyor? İlla alıntılaması mı lazım? Çok gereksiz sancılar sokuyor insanın aklına.. Yersiz bir kafa karıştırmaca bence..Kendisine güvenmiyor mu?Yakıştıramıyorum bu düşünceyi kendisine..
Bu farklı bir konu.Elbet okunur.. Sırf eleştirmek için bile okurum ben de.
Ah.. Dumbledore ah..!