Güzel bir ban yedim. Onurumla ban bu olsa gerek.
Senin havlaman beni ne yüceltir nede aşağılar. Sen kimsin ki medeniyetten söz ediyorsun? Önce aklını kullanda küfürsüz kendini anlatmayı başar. Ölüm dileğin varsa direk gel bana söyle buradan küfretmene gerek yok ben seni gönderirim Bandırmaya.
Bok küfür mü? Bilemiyorum. Dışkı çok faydalı bir şeydir aslında. Gübre olarak bitkilere hayat verir.
Ayrıca Hurin çoştu.Zincir getirin.Ayrıca bu kadar adaletsiz bir forumda kalmaya niyetim yok banlarsanız sevinirim.
Bende öyle düşünmüştüm ama banlamadılar ki. Şansına küs. Hem senin o gül hakaretlerin için girmiyorum buraya ben bir köşede oturup gülücem. Baal haklı dağılın. Ama keşke perşembe olsaydı.
"Son yıllarda bir inan ve felsefi temeli bulunmayan ve 'bilinmezlik' kurgusu üzerine kurulmuş bir kitap ve filmler hızla yayılmıştır. Harry Potter ve benzeri kitaplar bir yönüyle "değersizlik" anlayışının örnekleri niteliğindedir. Bu eserlerde, "ahlaki düzen" anlayışı yoktur. Doğu ve batı klasikleri arasında yer alan benzeri eserlerde genellikle "düzenli bir evren" fikri hakimdir. İyiler ve kötüler arasındaki savaşta, kurallar daima iyilik tarafından yönlendirilmektedir. Oysa Harry Potter kitaplarında yer alan kahramanların ahlaki değerleri sürekli değişmektedir. Ayrıca büyücülüğün sınırsız ve sürekli kullanılması da kaosa sebep olmaktadır. Bu eserlerde yer alan sembolik anlatımların, geleneksel bağlarının bulunmaması ve kültürel birikimden bağımsız olmaları da ayrı bir sorundur.
Yobaz dediğiniz kitleye oluyoruz deyip milletinizi kattığınız için bende dahil oluyorum. En azından kitle belirtirseniz veya isim verirseniz herkese laf söylemiş olmazsınız. Ayrıca kitap okumayan yobaz olur diye bir genelleme de çok gereksiz bence. Kitabı karakterlerine hayran kalıp onları eleştirip övmek için okuyacağına 11-17 yaş arası kitle, ders almak için okumalıdır ki bu kitle onu çok takmaz. Hele şöyle filmleri çekilen kitapları yakışıklı karakter veya güzel kız karakter için alanlar ve hiç üşenmeden bu türlerini eleştirenler yok mu ? Bence asıl yobazlık onların yaptığıdır ki ben kitle belirterek söylüyorum. Çünkü böyle bir saçmalık olamaz. Kitaplar filmi çekilsin ve ana karaktere aşık olunsun diye yazılmıyor. Bu tamamen hakarettir bence emeklere. Edebiyat sanatı bu kadar aşağılanmamalı! O yüzden kitap okuma alışkanlığını bu şekilde aşık olarak hayran olarak kazanacaklarına kazanmasınlar daha iyi. Çünkü içlerinde o kıvılcım varsa fıkralar okuyarak bile devamını isterler ve kitap okumaya başlarlar. Bence anlayarak okumak oldukça önemli. Anlamadan sadece bilgi sahibi olmak için okuyacaklarsa okumasınlar daha iyi. Not: İlk paragraf dışında genelleme yaptım. Lütfen üzerinize almayın ve bir tartışmayı başlamadan sonlandırmış olalım. Fikirlerinize saygı gösteriyorum. Her parmak aynı boyda değildir. Beşide birbirinden farklıdır. Sizin düşünce yapınız da benden farklı. Kısacası siz de haklısınız bende. Bu yüzden sizi yerdiğim görüşüne kapılmazsanız sağlıklı bir tartışma yapmış oluruz.Teşekkürler
hayatını harry potter serisine b.k atmaya adamış kişi. adam gibi türkçe bile konuşamayarak, bozuk cümleleriyle harry potter'ı mantıktan yoksun argümanlarla eleştirirken kendisinin çocuklara, çocuk edebiyatına neler kattığını sorgulatıyor. kendisi bir fatih erdoğan olsa ve çocuklar için gerçekten "edebiyat" değeri olan kırmızıfare gibi bir dergi çıkarmış olsa ya da "küçük bir kız tanıyorum x yaşında" gibi çok beğendiğim bir çocuk kitabı serisi yazan nezihe meriç olsa eleştirileri ciddiye alınarak belki okunabilirdi, ama kendi vasıflarına bakmadan, bir kitaptan bahsederken sürekli kitap yerine film diyerek ipe sapa gelmez görüşlerini sıralayan bu kişiyi okumak bile zaman kaybı aslında. harry potter oyucaklarıyla, filmleriyle çok büyük bir pazara dönüşmüş olabilir, fakat ne kitap bu amaçla yazılmıştır ne de bitme nedeni yalvaç ural bey'in komplo teorileriyle alakalıdır."ortaçağda kadınları, büyücü oldukları için odunlar üstünde diri diri yakan bir kültür, şimdi kendi çocuklarına, dünya çocuklarına, bastığı bir düğmeyle cadılığın ticaretini yapıyor. diyorum ki, yoksa bizim keto işe memiş de birer harry potter olmasınlar!..." gibi zerrece komik olmayan ve nereden saldıracağını bilmeyen içi boş bir düşmanlığın yansıması olduğunu gözler önüne seren bu yazının ne kadar ciddiye alınması gerektiği tartışılamaz bile...harry potter'ın bir "film"den önce bir "kitap" olduğu gerçeğini bile hala kavrayamamış yalvaç ural harry potter'ın kaç "yıl"dır yaşadığını, kitabın gerçekten çok komik bir üslupla dalga geçmeye çalıştığı konusunu öğrenmek için; en başta eleştirdiği konu hakkında bilgi sahibi olmak için kitapların bir cildini eline alıp okuduktan sonra yazmaya başlasa çok daha yapıcı olacaktır.