Evet kitabı bitirdim ve oldukça etkilendiğimi söyleyebilirim. Bitirdikten sonra ağzım açık kaldı. O kadar kötü bir yerde bitti ki - kötü derken yanlış anlamayın mükemmel bir yerde bitti-. 2.kitabın çevirisin beklemek oldukça zor olacak.
Gelelim sorulara:
Tüyap'tan bir sürü kitap aldım ama hepsi tek bir tuğla kitaba boyun eğdi, mahzun biçimde sıralarını bekliyorlar.
Benim bu seriyle ilgili sorularım var, çünkü seriyi ciddi anlamda merak ediyorum. Madem siz okudunuz ben de size yöneltiyorum bu soruları.
1. Konu ilk sayfadan itibaren sarıyor mu? Ejderha Mızrağı bu konuda çok başarılıydı, peki bu ya bu seri?
2. Konusu arka kapakta anlatılanlardan daha büyüktür eminim ki, konunun genelinden menun musunuz?
3. Ya karakterler? Yol Arkadaşları gibi hemen bağlanabiliyor muyuz onlara? Kitabın karakterleri için birkaç şey söylerseniz çok sevinirim.
Bu üç sorumu cevaplarsanız çok memnun olurum. Böylece kitap hakkındaki bilgim de artar. Yakın zamanda almayı düşünüyorum, bu nedenle okumuş birinin yorumları benim için çok kıymetli.
1. Yok ilk baştan pek fazla sarmadı beni. Fakat okudukça sarmaya başlıyor. Sonuda ise öyle bir saracak ki etkisinden bir süre kurtulamayacaksınz.

2. Konunun Ejderha Mızrağı ile bir benzerliği var:
'' Tanrıların bir süre kayboluşu.''
Konudan memnun musun dersen evet konusu iyiydi..
3. Buna hayır diyorum. Karakterlere ilk başta ısınınamadım. Ama ilerledikçe karakterler de sarmaya başladı.
Karakterleri kısaca anlatacak olursam ( ana karakterler ):
Skylan: 18 yaşında, güçlü, yiğit bir delikanlı. Fakat sabırsız ve söz dinlemeyen biri. Kendi başının dikine gider hep.
Aylaen: Skylan'ın sözlüsü. Savaşçı bir ruhu var. Kızık saçlı ( tüm Vindrasi halkının aksine ) ve oldukça hoş ve alımlı bir kadın. ( kız demeliydim o da 18 yaşında

)
Garn: Skylan'ın can dostu. Kendisi oldukça bilgedir ve zekidir. Skylan'ın dertlerine her zaman çözüm bulur.
Yetimdir. Bu yüzden Skylan'ın babası Norgaard'ın yanında yaşar.
Reagar: Skylan'ın kuzeni. Onun bir zamanlar savaşta öldüğünü sanan Skylan çok üzülmüştü fakat Skylan onu yol üstünde görür ve çok sevinir. Raegar da zekidir. Kuzeninin sıkıntılarını çoğunu çözmüştür.
İleride öyle şeyler yapacak ki... Söylemek istiyorum ama spoiler

Draya: Güçlü bir Kai rahibesi. Tanrıça Vindrash ile arası iyidir. Ona dualar eder ve onunla konuşur. Eşi Horg tarafından sürekli eziyet çektirilmekte ve dövülmektedir. Bir Kai Rahibesi ile Şefler Şefi birbirinden boşanamadığı için ( toplumun töresi böyle) Horg'u uzun yıllar böyle çekmek zorunda kalmıştır.
Biliyorum iyi anlatamadım ama idare edin işte

Kısaca seriyi şiddetle tavsiye ediyorum kaçırmayın derim