“Büyünün çöküşüyle; karanlık, pislikle dolu, döküntü bir hâl alan lanetli Elantris’te soluk soluğa bir fantastik serüven.”
Her yerde söylüyorum, burada da söyleyeyim, bu adamın kitapları dilimize çevrilmeli. Hem Zaman Çarkı gibi bir serinin son kitabını(kitaplarını) yazmak için seçilen birinin, büyük eserleri olduğunu düşündüğümden hem de okuyucularına olan saygısından ötürü bu yazarın kitaplarını dilimizde okumayı çok arzu ediyorum.İthaki umarım böyle bir projeye imza atar.
İlk olarak edebi açıdan dili ,benzetmeleri ve tasvirleri gayet başarılı.Çeviri okurken sizi yormuyor ve keyif almanızı sağlıyor.Alışık olduğum fantastik kitapların aksine büyüyü kullanmak yerine arama çabalarını okumak gayet keyifliydi.Her şeye rağmen umudun yitirilmemesi ve insan denilen ırkın yaşama azmini okumak gerçekten keyifliydi.Kurgu olarak değişik olmasına rağmen karakterlerin veya olayların çok detaylı bir şekilde çizilmediğini düşünüyorum.Elimden bırakamadan okumadım ama okumak keyifliydi.Umarım yardımcı olabilmişimdir
Bende kitabı yeni almış bulunmaktayım ve sanırım 100 sayfa civarında okudum ama nedense kitap biraz yavaş geldi.Yazar bir türlü ana konuya gelemiyormuş gibi.Birde karakterleri pek sevemedim ben nedense.Yinede bitirmeden tam bir yorum yapmak istemiyorum.Keşke yazarın mistborn seriside çevrilse türkçeye.Konusu ve kurgusu ile çok güzel bir seriye benziyor.
Genel görüşüm ortasına kadar sıkıcıydı fakat ondan sonra olaylar gelişti ve hızandı bence okuması keyifliydi. Sizin de okumanızı tavsiye ederim..