Ortalama bir kitap olduğunu düşünüyorum. Dili yalın ve akıcıydı. Konusu iyi olmasına karşın açıkçası karakterler tam anlamıyla klişe idi. Öyle ki eserin sadece yarısı yazılmış olsaydı ve bana bunu klişeler dahilinde devam ettir deselerdi şu an olduğundan daha kötü bir sonuç ortaya çıkmazdı. Kitapta şaşırtıcı pek bir durum yoktu, sonunu başlardan itibaren tahmin edebiliyorsunuz. Ve eserin sonuna geldiğinizde doğru tahmininizden ötürü utanç duyuyorsunuz. Bence bir yazar okuruna bu kadar zalim davranmamalı.Kitabı çok uzun bir süre önce okumuş olmama rağmen ismine denk geldiğimde geriliyorum. İyi bir kitap sayılabilir ama bana kâbus gibiydi. İşin içerisine politika katılmıştı. İnanır mısınız neredeyse çoğu diyalog o kadar yapay geliyordu ki sürekli gülesim geliyordu. İsimleri tam hatırlamıyorum ama hatırladığım kadarıyla Sarene'den nefret ediyorum, Raoden; bir karakter bu kadar mı düz olur. Bir de sonradan iyilik sularına dönen rahip gibi bir şey vardı. Masal gibiydi resmen. Kötüler bile cici kötüydü. Koskoca kitabın özeti olarak şunu söyleyebiliriz: İyilik yapan iyilik bulur.Bence kitabın en büyük artısı muhteşem tasarımı. Değişik bir kurguda fantastik kitap olduğundan okumak güzel bir deneyimdi. Bir daha okur muyum? Sanmıyorum.
Yet do thy worst, old Time; despite thy wrongMy love shall in my verse ever live young.
Cidden hoş bir kapak olmuş. Cosmire'in temsili bir resmi olduğundan alâkasız değil.
Arkadaşlar bir şey sorucam eski baskısı ile yeni baskısı arasındaki tek fark kapak ve boyut farkı mı bu fark 5 tl mi ediyor ?
"It takes place in the same world as Elantris, though in a very different region, with only a few ties to Elantris. So you definitely don’t have to have read Elantris to appreciate it."