Kayıt Ol

Vampirleri Ne Kadar Seviyorsunuz?

Çevrimdışı Kharas

  • **
  • 53
  • Rom: 3
    • Profili Görüntüle
Ynt: Vampirleri Ne Kadar Seviyorsunuz?
« Yanıtla #15 : 03 Aralık 2010, 01:11:21 »
Bir şeyi çok merak ediyorum, o karaladıklarınızı hiçbir yer paylaştın mı? İnternet bu konuda bulunmaz bir niğmettir. İnternet üzerinden tanımadığınız kişiler yazılarını okuyup yorum yaptı mı? Cevabın hayırsa, kusura bakma arkadaşım, profesyönel düşünmeden önce kendini bir okuyucu karşısında dene. Normalde o bahsettiğin karalamalar eşe dosta, yakın çevreye okutuluyor. Eğer tarafsız bir bölgede değerlendirilmediyse, tanımadığın kişilerce yorumlanmadıysa önce buradan başla, bir yerde yayınla derim. Kitap yapmayı düşündüğün şeyi demiyorum, diğerlerini. Sonuçta kitap yazmanın basit bir şey olduğunu düşünmüyorum. Önce bir internet ortamında insanların anlatımına ve kalemine olan eleştirilerini gör ve piş. Bu sitede kitabı çıkmış birini gördüm ben. Sonra araştırdım ki bu kişi o kitabı yazmadan önce pek çok hikayesini oturup tarafsız bölge dediğim internette yayınlarak okuyucuların eleştirilerine göre kendine yön vermiş. Cevabın evetse, bu dediklerimi zaten biliyorsundur diğer paragraflara geç derim.

Vampirlere gelince, içim dışım vampir çakması oldu. Dikkat ettiysen çakması dedim, gerçeklerine hasretiz. Şansım ne dersen içine aşk katarsan tavan yapabilir, idealitstim dersen de az ama öz okunursun gibime geliyor. Vampir-kurtadam rekabeti de hoştur bana göre.Peki bu ikilinin arasına "insan"ı ne olarak sokacaksın? İnsanın rolü nedir burada? Senin bakış açını merak ettim.
Aslında tamamen sende biten bir durum bu. Yazar dediğin adam(adamdan kastım erkek değil, insan anlamında), klişe bir konuyu işlediğinde bile öyle güzel giydirirki sayfaları yalar yutarsın. Nefes almadan okursun o kitabı. O klişe konuda seni zerre rahatsız etmez, burun kıvırmazsın.

Bu dediklerimle hevesini kırmak gibi bir niyetim yok ayrıca. Ama bir Alacakaranlık'a rakip olayım, hazır vampirler tutmuşken ben de pastadan payıma düşeni alayım diyorsan yapma etme. Oyunu kurallarına göre oyna, Alacakaranlık'a rakip olacak gerçek bir vampir kitabı çıkar başka da şey istemem senden bir fantastik okuyucusu olarak.

Çevrimdışı Beyaz Gölge

  • **
  • 56
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Vampirleri Ne Kadar Seviyorsunuz?
« Yanıtla #16 : 03 Aralık 2010, 18:15:30 »
Ya her şeyden önce çok teşekkür ediyorum. Heves kırmak ne demek, ben yapıcı yorum arıyorum. Ben her türlü(mantıklı ve yapıcı olması koşuluyla) yorumun gerekli olduğunu düşünüyorum. Çünkü dediğin gibi tarafsız fikirlere ve görüşlere gerek var. Bu tür yapıcı yorumları, eleştirileri esirgemezseniz çok sevinirim açıkçası.

Yazmaya gelince o biraz zor. Şuan bile kendi kurguma pek yer verebildiğimi söyleyemem. Okulda öğretmenim yarışmalar başladı bak, hadi diyor onlara bile ne yazacağım bilmiyorum. Hatırlamıyorum, belki demişimdir daha önce lise son olmak zor iş. Hele YGS ve LYS netlerin yüksek değilse. Ama elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum. Aslında bu siteye daha önce başka yerlerde yayınladığım şeyleri koyacaktım ancak buradaki arkadaşlarımın çoğu diğer sitelerden mutlaka görmüştür, kötü olur diye düşünmüştüm. Ancak madem tarafsız ortamda yargılanman gerek diyorsun, pekala birazdan en son yazdıklarımdan birisini koyacağım. Yorumlarını bekliyorum Kharas  :D

Kitap hakkında bilgi vermeyi pek güvenli bulmuyorum açıkçası. Sonuçta tüm dünyaya açık bir yer. Hani konudan bir yerlere çıkış olur filan hiç tehlikeye atmamak en güzeli diye düşünüyorum. Sene sonunda (LYS sınavları da bittikten sonra) yazıp, güvendiğim ve yazı yeteneğine güvendiğim arkadaşlarımla paylaşacağım. Yorumlarını alıp, yeniden yazacağım. En azından öyle planlıyorum.

Sadece şunu diyebilirim çakma vampirler için: Dönüşümde hafızaları hasar görüyor ve insan yaşamlarını hatırlamıyorlar. Güneşte yanmıyorlar ancak vücutlarında yaralar oluşuyor. Hızlı ve güçlüler. Acımazsız ve duygusuzlar. Her biri tam birer ölüm makinesi. Ayrıca vampirler, ölüler. Yani insan olarak. Bunlar vampirler hakkında topladığım en gerçekçi efsaneler. Bana en gerçekçi gelenleri bunlar. Vampir dedin mi bunlar gelir benim aklıma. Senin ya da siz diğer arkadaşlarımın aklına başka bir şey geliyorsa ve kurguma aykırı değilse isterseniz eklerim. İsterseniz çünkü bu sizin fikriniz olur, izinsiz olmaz.

Rakip olmak istediğim hiç bir şey yok. Dünya değil Türkiye çapında bir şeyler istiyorum. Hedefim Türk yazarlardan da çok güzel fantastik hikaye çıkabileceğini kanıtlamak. Bunu abilerim çok güzel yapıyorlar. Ben de ufak bir yer tekil etmek istiyorum sadece.  8)
...Hayal Edebildiğin Kadarını Gerçekleştirebilirsin...

Çevrimdışı Gadd

  • *
  • 27
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Vampirleri Ne Kadar Seviyorsunuz?
« Yanıtla #17 : 02 Nisan 2016, 16:44:05 »
Tırnova da yaşanan olaya hayranımdır. Seyahatname de yazar.