İstanbul Haydarpaşa Tren Garı'nda çıkan yangın, yaklaşık 2.5 saat sonra tamamen söndürüldü. Çıkış nedeni henüz netleşmeyen yangında, tarihi binanın çatı ile 4. katının yandığı belirtiliyor.
İSTANBUL - Tarihi Haydarpaşa Tren Garı'nda çıkan yangın tamamen söndürüldü.
Yangın, garın çatısında saat 15.30 sularında çıktı. 1 saat içinde kontrol altına alınan ve ardından da tamamen söndürülen yangının çıkış nedeninin çatıdaki tadilat olduğu iddia edilirken, itfaiye ve sahil güvenlik ekipleri yangına müdahale etti.
Söndürme çalışmalaında yüksek su kuleleri ve 52 metrelik merdivenler kullanılırken, yangına denizden de müdahale edildi. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangın sırasında gar binası tamamen tahliye edildi, patlama riskine karşı geniş güvenlik önlemleri alındı; trafik tamamen kilitlendi.
KaynakMutlaka havadan müdahale olanağını kullanması gerekiyor Orman Bakanlığı'nın. İstanbul'da normalde çıkan yangınlarda 15 dakika içinde havadan müdahale edilebiliyorken, 1 saatlik süre içerisinde neden helikopterle havadan müdahale yapılamadığını anlamak mümkün değil.
Tarihi gar binası Türkiye için önemli bir miras. 1. grup korunması gerek yapı. Yangın başladığında İstanbul Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nü aradım. Helikopterle havadan müdahale gerektiğini, aksi takdirde sönmeyeceğini, taşıyıcı temellerin ahşap direkler üzerinde oturduğunu belirttim. "
Türkiye Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhçu
Neden havadan müdahelenin bu kadar geciktiği açık değil mi? 3 kuruşa tarihini satan üçkağıtçı köpekler yüzünden elimizden bir bir alınan eserler daha ne kadar külleşecek acaba. Kaza? Hiç sanmıyorum. 2-3 sene önce otel yapılması planlanan bölgede 100 sene çıkmamış yangının bu tarihleri bulması Allah'ın bir hikmeti demekki ! Kaderci koyun milletimiz yine unutur, yine vurulur duymaz...Bu manzara vapur bacasından tüten dumanlara, vapur seslerinin, tren raylarından çınlamasına, aşıkların buluşmasına, teknelere balıkçılara alışıktı, panikle kaçışan martılara, vapurdan tütmesi gereken dumanın yerine kendini bilmezin çıkardığı yangın sebebiyle tüten tarihin acıyla haykırışına değil. Elleriniz kırılsın. Kılıf uyduran diliniz kopsun...