Kayıt Ol

Muhteşem Yüzyıl

Çevrimdışı Fırtınakıran

• *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: Muhteşem Yüzyıl
« Yanıtla #45 : 30 Ocak 2011, 21:55:16 »
He bir de söyleye söyleye dilimiz de tüy bitti. Spam yapmayın. (Ardı ardına 2 mesaj yollamayın, DEĞİŞTİR butonunu kullanın artık)

Çevrimdışı Elijah

• 627
  • Rom: 6
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #46 : 30 Ocak 2011, 22:46:26 »
Benim söylediklerim kadınla yatmaması değil.Neredeyse yoldan geçen bir kadınla yatması.Muhteşem Yüzyılda da aynen böyle..

Şu ana kadar sadece 2 kadınla yattığını gördük, yoldan geçen demen pek olmuyor. Ayrıca konu Hürrem üzerine kurulmasaydı 2'yi rahat aşardı.

Ayrıca şu Harem olayı neredeyse her İmparatorluk'ta vardı. Avrupalılar, Doğulular yapıyorda, Osmanlı mı yapmayacak? Lütfen.

Dizi de pek olmamış, koridorda cariyelerin boks yapması, ya da gözde cariye olsa bile sarayda elini kolunu sallayarak ve padişahın onu çağırmamasına rağmen "Sülüman beni bekler." demesi pek mantıklı değil.

Spoiler: Göster
Odaların birinde de disko topu gördüm, zaten o zamanlar gece hayatı çok hareketliydi.
Planemo Syndrome

Çevrimdışı LegalMc

• 1215
  • Rom: 33
  • Unimpressed was his default state.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #47 : 30 Ocak 2011, 23:11:57 »
Tartışma bitiyor, başlatıyorsunuz. Bitiyor, başlatıyorsunuz. Yeter.
Yaşasın!
Ne kadar da ideolojik yaklaşıyoruz birbirimize.

« Yanıtla #48 : 30 Ocak 2011, 23:13:07 »
 Özür dilerim sadece düşüncemi söyledim bir daha olmaz LegalMc.
Gri

Çevrimdışı Maleficum

• **
  • 193
  • Rom: 11
  • I have the wisdom to see the dark as a light...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #49 : 30 Ocak 2011, 23:17:44 »
Tartışma bitiyor, başlatıyorsunuz. Bitiyor, başlatıyorsunuz. Yeter.
Katılıyorum. Dökülecek olan kan yine kendi kanları.  >:D
Not: Katılmıyorsan arkadaşın düşüncesine alıntı yap "katılmıyorum" yaz sus zaten siler sevgili yöneticilerimiz ;D
...weak pleasures, lost feelings, faded dreams, doubtful hopes...

Çevrimdışı Malkavian

• 2152
  • Rom: 57
  • I was lost in the pages of a book full of death..
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #50 : 06 Şubat 2011, 14:50:15 »
Kararlılık iyi birşeydir fakat gereksiz yere uzatmak sonra tekrar uzatmak ve sonra tekrar devam etmek, edince ne olduğunu görüp yine devam etmek, sonra bir süre durup tekrar devam etmek bence manasız.

Çevrimdışı Elendil

• **
  • 325
  • Rom: 8
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #51 : 06 Şubat 2011, 17:11:56 »
Bir dizinin tarih üzerinden yola çıkılarak yerilmesi bence anlamsız. Bir ressama balık öyle çizilmez; böyle çizilir diyemezsin.

Çevrimdışı Wyern

• **
  • 121
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
    • Son Gulyabani'nin Yeri
« Yanıtla #52 : 09 Şubat 2011, 20:37:32 »
"Kanuni döneminde barut yoktu" diyen insanların olduğu bu ülkede tarih tartışmaları ne kadar sağlıklı ki dizi tartışmaları sağlıklı olsun? Dolayısıylsa çakmakla kale kuşatması, kostüm eleştirilebilir. Ama iş tarihe gelince belgelerden ziyade yorumlar ve görüşler çarpışıyor. Buraya gelip halk söylencelerini tarihsel kaynak diye yazarsan senin karşı düşüncendeki adam çıkıp Padişah Anaları kitabını referans gösterir.

Çevrimdışı Erymnys

• 496
  • PKBL
    • Profili Görüntüle
    • Erymnys
« Yanıtla #53 : 09 Şubat 2011, 20:42:53 »
"Kanuni döneminde barut yoktu

istanbul toplarla fethedildi. yani kanuni'de topun, barutun alası vardı.

bu arada şimdi özeti izledim görsel efektler o kadar da kötü olmamış, evet, kötü amam şimdiye kadar bu ülkede gördüklerimden daha iyi.
Elleri kalem tutanlara bu kadar düşman varken biz çok acı çekeriz daha, çok ölürüz kan kaybından!..

Çocuk Yetiştirme Sanatı Üzerine Bir Deneme --->Erymnys

Beklerim efendim...

Çevrimdışı Amras Ringeril

• 2483
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #54 : 09 Şubat 2011, 20:50:37 »

bu arada şimdi özeti izledim görsel efektler o kadar da kötü olmamış, evet, kötü amam şimdiye kadar bu ülkede gördüklerimden daha iyi.

Lütfen cümlenin tamamını okuyun. Tartışmanın temeli bu zaten. Karşımızdakinin ne dediğini bile anlamıyoruz. Kanuni döneminde barut yoktu diyen insanlar var bu ülkede diyor Wyern.

İnsanları dinlemeden anlamadan tartışıyoruz. Hılcallık uluçluk.
try again fail again fail better

Çevrimdışı Erymnys

• 496
  • PKBL
    • Profili Görüntüle
    • Erymnys
« Yanıtla #55 : 09 Şubat 2011, 20:52:30 »

Lütfen cümlenin tamamını okuyun. Tartışmanın temeli bu zaten. Karşımızdakinin ne dediğini bile anlamıyoruz. Kanuni döneminde barut yoktu diyen insanlar var bu ülkede diyor Wyern.

benim alıntıladığım bir bölüm gibi görünen kısım aslında mesajın tamamıydı. bu yüzden tepki gösterdim. sanırım ya ben ilk seferinde mesajın tamamını görüntülerken bir bağlantı sorunu yaşadım ya da o mesajı gönderirken bir sorun yaşadı. yine de özür diliyorum.
Elleri kalem tutanlara bu kadar düşman varken biz çok acı çekeriz daha, çok ölürüz kan kaybından!..

Çocuk Yetiştirme Sanatı Üzerine Bir Deneme --->Erymnys

Beklerim efendim...

Çevrimdışı Finarfin

• **
  • 102
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #56 : 09 Şubat 2011, 21:18:44 »
Efektler beklediğimden iyi gibi hakikaten. :) Spartacusteki kan efektlerini anımsattı :D

Çevrimdışı Fırtınakıran

• *
  • 8351
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #57 : 09 Şubat 2011, 23:46:05 »
Bana söyledi sanırım ama tartışma çıkmaması için gülüp geçiyorum. :) Bundan sonra o tuzağa düşmek yok.

Sana söylenmediği çok açık ama. Ortaya söylenmiş bir sözü kişisel almayın arkadaşlar. Kimsenin kimseyi tuzağa düşürmeye çalıştığı yok. Wyren bir espiri yaptı ve bunu genel olarak söyledi. Bir kişiye dokundurma gibi bir derdi de yok.

Çevrimdışı Wyern

• **
  • 121
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
    • Son Gulyabani'nin Yeri
« Yanıtla #58 : 09 Şubat 2011, 23:54:58 »

Özürlük bir durum yok aga, gavur dizüstü klavyesine hala alışamadım enter'a bir yanlış dokunuş o cümlenin ilk kısmı gitti. Düzeltirkende alıntı yapmılmış direkt zaten. Espri mespri şaka tuzak oyun yok yani yanlış anlaşılma olmasın :)

benim alıntıladığım bir bölüm gibi görünen kısım aslında mesajın tamamıydı. bu yüzden tepki gösterdim. sanırım ya ben ilk seferinde mesajın tamamını görüntülerken bir bağlantı sorunu yaşadım ya da o mesajı gönderirken bir sorun yaşadı. yine de özür diliyorum.

Çevrimdışı magicalbronze

• *
  • 4075
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #59 : 10 Şubat 2011, 18:02:38 »
Efektler beklediğimden iyi gibi hakikaten. :) Spartacusteki kan efektlerini anımsattı :D

Sanıyorum başlık içerisindeki en aklı başında olan yorum. Sataşma yok, gönderme yok, tarih yok. Görsel efekt var. Güzel.

Ben Caroline ile sevgili Hürrem Sultan'ı bayağı benzettim birbirlerine. Konuşmalar neredeyse aynı. Bakalım hangisi daha cadaloz. İlerleyen bölümlerde ne olacak acep.
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "