Kayıt Ol

Rıhtım Times

Çevrimdışı Raisor

  • ***
  • 793
  • Rom: 15
    • Profili Görüntüle
Ynt: Rıhtım Times
« Yanıtla #45 : 25 Ocak 2011, 21:30:27 »
Başkalarının katılmasını beklemiyordum. Katılım olsa bile, tepkinin büyüyeceğini beklemiyordum. Madcap direk bana konuşmuş gibi geldi bilmiyorum.

Eğer birilerini kırdıysam gerçekten özür dilerim.

  İşin doğrusu nedir biliyor musun? Evet Madcap direk sana konuşmuştu. Evet bunu herkes görebilir. Ama Evet sen devam edeceksin, çünkü Madcap istisna olarak bunu beğenmese de beğenenler de vardır. Birileri her şeyi beğenmek zorunda değil. Ben bu yazıdan kendim ve digerleri ile ilgili çok şey öğrendim. Madcap, bir yorumu beğenmediyse dile getirsin, çok doğaldır. ANCAAAAAK; Ona tavsiye (sadece tavsiye) birini rencide etmek istediğinde ironi yapsın. Beğenmediği bir yazı üzerinde ironi gibi yanlış zamanda yanlış etkiyi bırakabilen bir metod, Eleştirmek için değil, aşağılamak için kullanılır. Ama kendisi bana (ben zaten aNTiSePTiK'i aşağılamak istiyordum!) derse, o zaman saygım sonsuzdur. Dürüstlük çok önemlidir, bu benim meselem de değil zaten, o yüzden an itibariyle susacağım.

  Görüyorum ki aNTiSePTiK, senin kalbin kırılmış. Umarım değerli editörümüz de bunu fark edecektir.

   Neyse diyecegim şu ki, beğenmeyenler olsa da, sen beğenenler için devam et. Eleştirileri dinle, ona göre daha güzel yazılabilir. Ama ironi burada KATTİYEN UYGUNSUZDUR! NOKTA ! kimse kusura bakmasın...
Spoiler: Göster
 NOT: ironi, soru sorarak karşındakini aşağılama metodudur, "ilham nerene geldiyse!" şeklinde uygunsuz bir yorum yapıp 2 rom alan Madcap'a buradan sesleniyorum; yaptığın şey pek ironiye de benzemiyordu :D :D bakınız : http://www.turkforum.net/411712-sokrates-in-dogurtma-yontemi.html
  İroni yapmayı isteyenler; sizlere tavsiyem özellikle oradaki 7 maddeyi (yöntemler) okumanız. Bu arada bir Felsefe dersi öğrencisi olarak eklemek isterim, Sokrates'in bu ironi ve mayotik yöntemlerine birlikte diyalektik yöntem  denir. bknz Sokratesin yöntemleri http://tr.wikipedia.org/wiki/Sokrates


  aNTiSePTiK arkadaşıma yapılan bu haksızlığa göz yumamazdım. Kendisinin dönmesini çok istiyorum ve an itibariyle sustum... aNTiSePTiK kardeşim, hiç kalbin kırılmasın, paylaşımın çok hoştu.
 
Vahşet her yanda ulu orta sergilenirken,

Sevişmek için saklanmak zorunda kaldığımız bir Dünyada yaşıyoruz.

-John Lennon.

Çevrimdışı Larien

  • **
  • 133
  • Rom: 0
  • Söyle dost..
    • Profili Görüntüle
Ynt: Rıhtım Times
« Yanıtla #46 : 26 Ocak 2011, 09:03:42 »
Şu polemik mesajları silinse ve tartışma artık kapansa da, gazete paylaşım amcı olan eğlence haline geri dönse keşke..
Why, the Past should ever be forgot?

Çevrimdışı Victoria

  • **
  • 316
  • Rom: 3
  • Peynir!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Rıhtım Times
« Yanıtla #47 : 26 Ocak 2011, 12:36:38 »
Heyecanla izlemekteyim...
Spoiler: Göster
Hepimiz öğrenci olduk. Ve bir çok kişi de Felsefe dersi gördü.
Spoiler: Göster

''I do not suffer from insanity, I enjoy every minute of it."
- Edgar Allan Poe

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Rıhtım Times
« Yanıtla #48 : 26 Ocak 2011, 14:01:28 »
Konunun farklı yerlere doğru gittiği görülerek, yazarın da isteğiyle kilitlenmiştir.
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı Hurin

  • ****
  • 1478
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Rıhtım Times
« Yanıtla #49 : 15 Mayıs 2011, 21:13:46 »
Rıhtım Times yeni içeriği ile karşınızda. Daha fazla bilgi için;

Alıntı


Rıhtım Times Yeniden Sizlerle!

Bir süre önce açılan bu başlıkta, bazı sorunlar nedeniyle kilide ihtiyaç duymuştuk. Fakat şimdi aynı başlıkta, çok daha güzel bir proje ile karşınızdayız!

Hurin ile aldığımız karara göre, Rıhtım Times, artık forumla ilgili uydurma haberler yazmak yerine, herkesin bildiği fantastik kitaplar, diziler, filmler üzerine haberler çevirecek! Üstelik, sadece çeviri haberlerle kalmayıp, özgün haberler de yazacağız!

Üstelik, geçen seferki denememden gördüm ki, üyelerimiz kendileri de eğlenceye katılmak için yazılar yazmak istiyor, bunu engellemeye çalışmak çok saçma olur, bu yüzden yazıları yayınlansın isteyenler PM olarak bana yazılarını göndererek katılabilirler!

Son olarak, yorumlar konuyu dağıtmasın istediğimiz için, yorumlar için ayrı bir başlık açılacak. Yorumlarınızı bu başlığa değil de, oraya yapmanız gerekmektedir...

Rıhtım Times pek yakında SİZLERLE!

Bu akşam yeni yazılarla başlıyoruz.
Lacho Calad!, Drego Morn!
Flame Light! Flee Night!

Çevrimdışı Hurin

  • ****
  • 1478
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Rıhtım Times
« Yanıtla #50 : 15 Mayıs 2011, 21:57:26 »


Coruscant- Dart Vader tarafından yapılan açıklamaya göre, Galaktik İmparatorluğa yapılan en yıkıcı saldırıların ardındaki deha olan ve galaksi çapında en çok aranan adam olan Obi-Wan-Kenobi, Alderaan yakınlarındaki İmparatorluk güçleri ile girdiği silahlı çatışma sırasında öldürüldü.

Imparatorluk Sarayının doğu kanadında gece geç saatte Lord Vader "adalet yerini buldu" sözlerinin ardından, İmparatorluk donanması ajanları ve 501. Lejyon askerlerinin 20 yıldır tüm İmparatorluğu karmaşaya sokan Jedi İsyanı önderlerinden Kenobiyi köşeye sıkıştırdığını açıklamıştır. Açıklamanın devamında ise Kenobi'nin Lord Vader tarafından ışın kılıcı darbesiyle öldürüldüğü ve hava kilidinden uzaya atıldığı söylenmektedir.

Haber karşısında halk sokaklara döküldü ve muazzam gösteriler yapıldı. Senato'nun bulunduğu bölgede ve İmparatorluk Sarayının etrafında halk ellerinde İmparatorluk bayraklarını sallarken, "Çok Yaşa İmparator, Çok Yaşa Lord Vader" tezahüratları yaparken ve kahkalar atarken görüntülendi. Uzaylı koruma bölgesinde kalabalıklar "10 bin yıl boyunca İmparatorluk" marşını seslendirdi. Sah'c bölgesi boyunca airspeeder sürücüleri kornaları ile şenliğe destekte bulundu.

Sith Lordu Holonet vasıtasıyla tüm galaksiye yapılan yayında "20 yıl boyunca, Kenobi Jedi isyanının liderliği sürdürmüş ve bir sembol haline gelmiştir" dedi. Konuşmasına şöyle devam etmiştir "Kenobi'nin ölümü sevgili İmparatorluğumuza karşı başlatılan isyan hareketine indirilmiş en büyük darbedir. Ancak Kenobinin ölümü gayretlerimizin sonu değildir. Hiç şüphe yok ki isyancılar saldırılarına devam edecektir. Bu sebepten dolayı hem iç hem dış mihraklara karşı tedbirli olmalıyız."


Obi Wan Kenobi'nin ölümü terorizme karşı stormtrooper'lar ile yapılan savaşta, Klon Savaşları ardından İmparatorluğa karşı gelen isyancılara karşı yapılan mücadelede çok güçlü bir etki yarattı. Bu olaydan sonra Kenobi'yi izleyenler artık onu şehit mertebesine taşıyacak ve İsyancılar Birliğini daha güçlü eylemler yapmaya itecek. Aynı zamanda İmparator Palpatine'e olan güveni arttırmış ve stormtrooper alımlarını yükseltmiştir.

Daha önceden basına yapılan açıklamada "Kenobi'yi öldürmenin onun daha güçlü bir şekilde geri dönmesine sebep olacağı" belirtilmiştir.

Kenobinin ölümünün isyancıları ne derecede etkileyeceği netlik kazanmadı. Yıllar boyunca Yıllardır Kenobiyi bulmakta başarısız olan İmparatorluk liderleri, Kenobi'nin uzun yıllar yakalanamamasından ötürü sembolik bir lidere dönüştüğünü ve tüm isyancılara cesaret verdiğini açıklamışlardır. İmparatorluktaki terörizmin en tehlikeli yüzlerinden biri olmasından dolayı bir çokları Kenobi'nin ölümünü kutladı.

Kenobi'nin radikaller arasındaki konumundan dolayı olası saldırılara karşı daima hazırlıklı olduklarını belirten İmparatorluk yetkilileri, tüm galaksideki İmparatorluk üslerinin teyakkuzda olduklarını açıklamışlardır. İmparatorluk Güvenlik Bürosu yolculuk yapacak yurttaşlara yapılabilecek terörist saldırılar için dikkatli olmaları önerildi.

Açıklamadan edinilen bilgiye göre Uzak Halka Gezegenlerinde yapılacak operasyonlar arttırılacak ve Kenobi'nin ölümü dolayısı ile saldırı yapmaya çalışacak isyancılara göz açtırılmayacaktır. Açıklamadan edinilen bilgide ayrıca İmparatorluk Donanması Kumandanı Lord Vader Kenobi'nin öldürülmeden önce Uzak Halka Gezegenlerinde kaldığına dair ellerinde kesin kanıtlar olduğunu açıkladı.
Kenobi için son geldiğinde tahmin edildiği gibi bilinmeyen bölgeler ve vahşi uzayın derinliklerinde değil, Tatooine gezegeninin başkenti Bestine'e bir saat uzaklıkta "Ben" Kenobi adı ile yaşadığı ortaya çıkmıştır.
Imparatorluk Fırtına Birlikleri üssünün sadece 50 mil uzağında bulunan Kenobi'nin saklanma yerinde yapılan araştırmaya göre aynı yerde yaşayan 2 küf çiftçisi Tusken'lara karşı yaptıkları savunma esnasında öldürülmüşlerdir.


İmparatorluk Yıldız Donanması temsilcisinin yaptığı açıklamaya göre geçen yaz ordu ve istihbarat birimleri "yüksek değere sahip bir hedef"in çöl gezengenlerden birinde olduğu öğrenilmiş ve hedefi ele geçirmek için operasyona başlanmıştır.

Kenobi ve grubu sistemden kaçmaya çalışırken yakalanmış ve o anda Alderaan'da yaşanmakta olan doğal afeti gözlemlemekle görevli olan Death Star'a alınmıştır. Darth Vader'ın "Hedeflenmiş Görev" açıklamasına rağmen İmparatorluk yetkilileri kaybedilen 4 Tie Savaşçının mekanik arızadan dolayı, isyancıların eline geçmemiş için yokeldildiği açıklamasını yapmıştır.


Kenobi'nin dışında, 2 insan ve bir wookie öldürülmüştür. Imparatorluk askeri kuralları sebebiyle güvenliği tehlikeye atacağından ötürü kimlik bilgileri gizli tutulan bu kişilerden birisinin Kenobi'nin genç çırağı olduğu diğer ikisininse basit kaçakçılar oldukları açıklanmıştır. Ayrıca edinilen bilgite göre bir silahlı çatışma esnasında kalkan olarak kullanılan bir kadın öldürülmüş, 2 droid kaybedilmiştir.


Lord Vader açıklamasında hiçbir Stormtrooper ciddi olarak yaralanmadığını belirtmiştir. Ayrıca sivil kayıplara dikkat edildiği söylenmektedir. Silahlı saldırı sonrasında eski ustasını yendikten sonra bedenini Jedi törelerince gömmek için alıkoyduğunu belirten Lord Vader daha sonradan isyancılar tarafından kutsallaştırılmaması için bedenin uzay boşluğuna atılmasının kararlaştırıldığını açıklamıştır. Lord Vader ölü bedenin fotoğraf gösterimini "çok dehşet verici" oldukları için yapmayacaklarını açıklamıştır.
Lacho Calad!, Drego Morn!
Flame Light! Flee Night!

Çevrimdışı Wanderer

  • ****
  • 1501
  • Rom: 28
  • Uzun günler ve hoş geceler dilerim.
    • Profili Görüntüle
    • Blog Sayfam - Yolsuz Yolcu
Rıhtım Times
« Yanıtla #51 : 16 Mayıs 2011, 00:03:27 »
Bekçi'nin Yeniden Leofold Olmasına Sinirlenen Guorin Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu

 Lanetin kalkmasıyla tekrar eski, bir asil kadar yakışıklı haline dönen Leofold'un yakın arkadaşı Guorin açıklama yaptı. "Bu kadar yakışıklı olacağını bilsem, yardımcı olmazdım. Herife bak be, neredeyse benim kız bile ona âşık olacak!" dedi. Arkadaşını kıskanmadığını, aksine takdir ettiğini söyleyen Guorin, gerekirse Gorba isimli kılıcı kendi üzerinde kullanarak dürüstlüğünü kanıtlayabileceğini söyledi.

Drizzt Abartılmaktan Sıkıldı!

Uzun zamandır    Unutulmuş Diyarlar serilerinde gördüğümüz Drizzt do Urden medyanın kendisini fazla abarttığını düşünüyor. "Aslında o kadar da iyi yürekli olmadığını." mütevazi bir şekilde belirten do Urden, "Ben de herkes gibi kılıç kullanıyorum, birkaç kere Melee Magthere galibi olduk diye abartmanın alemi yok, herkesin yapacağı şeyler." dedi. 

Panteri Guenhwyvar hakkında da konuşan Drizzt, "Çok başarılı bir hayvan, geçen sene en tatlı panter yarışmasının galibi olamadı ama bu yıl Yetenek Sizsiniz Menzoberranzan yarışmasında iyi bir başarı elde edeceğini umuyorum." Açıklamalarında bulundu.


Muhabirlerimiz Ais'i Görüntülemeyi Başardı!

Bir süredir haber alınamayan eski avcı lideri Ais, Rıhtım kameralarından kaçamadı! Dün gece geç saatlerde bir tavernada bazı kadınlarla bira içerken objektiflerimize takılan Ais, "Sadece bilgi toplamak için yakınlarındaydım, İstihbarat çalışmaları dışında aramızda bir şey yok." dedi. Konuştuklarını anlamakta güçlük çektiğimiz kahramanımız "Buradan başta Guorin ve Leofold olmak üzere tüm Perg halkına selamlarımı gönderiyorum. Biz buradayız sizlerleyiz, umudunuz olmaya devam ediyoruz." Açıklamalarında bulundu. Sarhoş olduğu her halinden belli olan kahramanımız, "Avcıyım ben! Bir fıçı bira içsem bir şey olmaz!" derken, taverna sahibi de "Hesabı ödeyecek paran yok, neyin avcısısın anlamadım ki!" diyerek röportajımıza maydanoz olmayı başardı.

Tas Kenderyurdu'nu Bizlere Emanet Etti!

Arkadaşlarıyla çıkacağı maceranın ve cüzdanlarımızın gizemli bir şekilde  kaybolmasından hemen önce kameralarımıza konuşan Tasslehoff Burrfoot, "Bu vatan benim her şeyim, yıllardır canım dediğim, özlediğim, sevdiğim yer. İlk defa bu kadar uzun bir maceraya çıkıyorum. İlk defa ondan ayrılıyorum ve onu sizlere emanet ediyorum. Onu koruyun. Ona iyi bakın. İncitmeyin." diyerek memleketini gençlere emanet etti. 


Tas'ın memleketten ayrılmasının üzerinden henüz çok az bir zaman geçmiş olmasına rağmen, KSYS(Kender Seçme ve Yerleştirme Sınavı) isimli, en deneyimli Kender'ların seçilip kilit mevzilere yerleştirildiği bir sınavda bazı kenderların neyi "ödünç" alacaklarını önceden bildikleri ortaya çıktı. Kendilerini emanete hıyanet etmiş gibi hisseden genç kenderlar şimdilerde, Tasslehoff'a durumu nasıl izah edeceklerini düşünüyorlar.

 
                                                                                        Kayıp Rıhtım Haber Ajansı
May the force, be with you.