Günün Konusu: Masalların Arkasındaki Tarih ve GerçeklerBir varmış bir yokmuş,Bir zamanlar masalların bir kısmı gerçek olaylardan esinlenmeymiş. Geri kalanı ise öyle bir şiddete sahipmiş ki, günümüze gelene kadar yumuşatılmış.Adımız gibi bildiğimiz onca masalın gerçek yüzünü görmeye hazır mısınız? Uyarmadı demeyin, duyduklarınızla şok olacaksınız.
Alıntı yapılan: Fırtınakıran - 16 Temmuz 2011, 16:19:02Günün Konusu: Masalların Arkasındaki Tarih ve GerçeklerBir varmış bir yokmuş,Bir zamanlar masalların bir kısmı gerçek olaylardan esinlenmeymiş. Geri kalanı ise öyle bir şiddete sahipmiş ki, günümüze gelene kadar yumuşatılmış.Adımız gibi bildiğimiz onca masalın gerçek yüzünü görmeye hazır mısınız? Uyarmadı demeyin, duyduklarınızla şok olacaksınız.Flatcast'in azizliği yüzünden gerçekleştiremediğim Masalların Arkasındaki Tarih ve Gerçekler yayınımı bu akşam 21.00'da yapacağım.21.00'da görüşmek üzere.
Ya, ama olmaz ki şimdi. Benim niye haberim yoktu !! Kafamı bilgisayar ekranına vurmaya başlayabilirim bence. En azından bir podcast istiyorum, yoksa isyan çıkarırım, yakarım bu gezegeni.bknz. Sanal ortamdan uzak kalmanın beyinde yarattığı hasar.
Günün Konusu: Yazma SanatıAkla ilk anda Stephen King'in aynı isimli kitabı gelse de, ben sadece başlığını almayı tercih ettim. Bugünün konusu sizsiniz, benim, bu forumda ve çevrenizde gördüğünüz her eli kalem tutan insandır.Okunan kitapların etkisiyle çeşitli türlere ve tarzlara yönelim gösteriyoruz fakat bunu yapmak ne kadar doğru? Yazmak gerçekten taklit etmeyle mi başlar? Oluşturduğumuz öykülerde (bilimkurgu/fantastik/korku/gotik) gerçekten türü özümseyerek mi ortaya bir şeyler koyuyoruz?Belki bu konuyu deşmek haddime değil, ancak ortada olan bazı belirgin noktalar var ki bazen atlanıyor bazen de gözden kaçıyor. Kısacası günün konusu bizim bir hayli uğraş verdiğimiz o sanatın yoluna dışarıdan bakmak.Flatcast'in nazı tutmazsa, 21.00'da sizlerle.Not: aslında bugünün konusu bu olmayacaktı. Neden bunu seçtim, onu da yayında anlatırıma rtık.
Alıntı yapılan: Fırtınakıran - 23 Temmuz 2011, 19:07:06Günün Konusu: Yazma SanatıAkla ilk anda Stephen King'in aynı isimli kitabı gelse de, ben sadece başlığını almayı tercih ettim. Bugünün konusu sizsiniz, benim, bu forumda ve çevrenizde gördüğünüz her eli kalem tutan insandır.Okunan kitapların etkisiyle çeşitli türlere ve tarzlara yönelim gösteriyoruz fakat bunu yapmak ne kadar doğru? Yazmak gerçekten taklit etmeyle mi başlar? Oluşturduğumuz öykülerde (bilimkurgu/fantastik/korku/gotik) gerçekten türü özümseyerek mi ortaya bir şeyler koyuyoruz?Belki bu konuyu deşmek haddime değil, ancak ortada olan bazı belirgin noktalar var ki bazen atlanıyor bazen de gözden kaçıyor. Kısacası günün konusu bizim bir hayli uğraş verdiğimiz o sanatın yoluna dışarıdan bakmak.Flatcast'in nazı tutmazsa, 21.00'da sizlerle.Not: aslında bugünün konusu bu olmayacaktı. Neden bunu seçtim, onu da yayında anlatırıma rtık.10 dakika erken başladım (istek üzerine). Yayındayım.Bitti. Bu defalık kayıt alınmamıştır.
Günün Konusu: Okuma SeansıOkunacak Olası Kitap Listesi:1. BİZ- Yevgeni Zamyatin2. 1984- George Orwell3. Fahrenheit 451- Ray Bradbury4. Yerdeniz Büyücüsü- Ursula Le Guin (Yerdeniz Serisi #1)5. Puslu Kıtalar Atlası- İhsan Oktay Anar6. Anayurt- R. A. Salvatore (Unutulmuş Diyarlar Serisi #1)7. Güz Alacakaranlığı Ejderhaları- Weis&Hickman ( Ejderhamızrağı Serisi #1)8. Kerasyon- ursula Le Guin (İçdeniz Balıkçısı Kitabından bir öykü)9. Oğullar ve Rencide Ruhlar- Alper Canıgüz10. Dublörün Dilemması- Murat MenteşNot1: Birer bölüm ya da birkaç sayfa okunacaktır.Not2: İstek üzerine yayında (elimde varsa) başka kitaplardan da birkaç sayfa okunabilir.