Çok teşekkürler gelip dinleyen, bir de üstüne üşenmeyip beğenilerini belirten güzel insanlara

. Ben son yayında çok eğlendim, sizlerin de bu derece eğlenmiş olmasından büyük mutluluk duyuyorum.
Bu haftanın konusu da belli bu arada. Onu da erkenden duyurayım. Sonra hatırlatmalarla başınızı ağrıtacağım zaten

.
Cumartesi Konusu:
Bir Hayal Gücü Disiplini Olarak MasalMasalların gücünden gerçekten haberdar mıyız? Farklı kültürlerde çok benzer masallar anlatılır ya da kültürden kültüre aktarılırken içinde neleri taşır? Masallar ne zaman insanları rahatsız etmez? Sembolizminin gerçekten farkında mıyız? Örneğin, Pamuk Prenses masalındaki cam tabutun bekareti temsil ettiğini hiç düşünmüş müydünüz?
Masal, "bir varmış bir yokmuş" dendiği anda zamansızlaşır. Böylece eleştiriler de övgüler de gözlerden uzak bir diyarda gerçekleşir. Ancak diğer yandan çocuklarımızı ve dolayısıyla kültürümüzü bir disipline sokar. Bu öyle bir disiplin ki, bir yanda gelişimin temeli diğer yanda pek çok toplumsal rolün tehlikeli empozesi.
Özetle, bu hafta masalları tartışacağız. Ne sandığımız kadar masumlar ne de göründükleri kadar yüzeyseller.
Belki de artık masallarımızı bile değiştirmemiz gerekir. Var mısınız tartışmaya?
Cumartesi, 21.00'da, yepyeni konumuzla devam ediyoruz. Bu Cumartesi bir maniniz yoksa bize de bekleriz

.