* Tudem'in baskısının daha pahalı olma nedeni illüstrasyonlu olmasından ileri geliyor. Delidolu ise Şubat 2016'da (yurtdışında) çıkmış olan romanlaştırılmış versiyonunu bastı. Ben Tudem'i öneriyorum. Çünkü çizr Harry Potter'ın illüstrasyonlu kitaplarının çizeri Jim Kay ve görseller muazzam. Ayrıca kitap ilk olarak resimli çıkıyor, sonra (işte Şubat 2016'da) sadece metin haline, yani roman haline getiriliyor.
İkisi de harika. Ama Tudem'in baskısının daha bir manevi değeri var.
* Şehir ve Şehir'i en az sevenler benim haricimdeki kişiler
Ben seviyorum o kitabı ya. Şehir ve Şehir dili nedeniyle ilk kitap olsun derim. Sonrasında Un Lun Dun'u tavsiye ediyorum. Genç-yetişkin türünde yazarın yazdığı tek kitap ama hem çevirisi harika (Türkçeleştirme işini iyi yapmışlar), hem de kitabın kendisi ters köşe. Sonrasında yazarın daha ağır, daha kafayı allak bullak eden kitaplarına geçilebilir.
* Gece Kanatları'nı bulursa al :3 Sonrasında Cam Kule ve İçeriden Ölmek. Artık hangisini önce okumak istersen.
Şöyle bir durum var, Robert Silverberg bukalemun gibi bir yazar
. Her kitabı kaliteli ve özgün, ama her kitabında bambaşka bir dil ve tür kullanıyor. Adam her kitapta başka bir yazara dönüşüyor. O nedenle, konularına göre seçmen daha iyi olur. Ama yazarı seversen tüm kitaplarını okumalısın derim. Hatta bence oku u_u.
* Phil'in Dehşet Verici Kısa Saltanatı ve İkna Ulusu için Delidolu'dan Kayıp Rıhtım indirimi kopartırız diye öngörüyorum. Onları bir kenarda tut.
* Kurma Kız'a şans ver mutlaka
Ama fuarda güzel bir indirim yoksa internete kalmalı.
* Ölümsüz, hmmm. Monokl bize indirim yapar mı bilmiyorum, yoksa mutlaka internet. Hani şimdi olmasa bile sonra okunmalı. Mitpunk çok değişik bir tür. Bunun anası olan kitabı bence Kayıp Rıhtım ahalisi kaçırmamalı
* Saatleri Ayarlama Enstitüsü, hmm. İnternet diyorum buna ya.
* Leibowitz, tükenir diye çok korktuğum bir eser, bilgin olsun. Geçen sene 5 liraya alanlar olmuş.
* Un Lun Dun için yukarıda yazmıştım zaten. Yordam şöyle %40 indirim yaparsa al. Yoksa kesin internete bırak, çünkü internette %40 indirimi görüyoruz Yordam Kitap'ta.
Yani 2 kitap seçemedim
Topu sana attım