Sandman 8. ve 9. Cilt Raflarda!

sandman 8 9 top

Neil Gaiman‘ın popüler çizgi roman serisi Sandman‘in sekizinci ve dokuzuncu cildi, Dünyaların Sonu ve Merhametliler adıyla raflardaki yerini aldı!

Sekizinci cilt Dünyaların Sonu‘nda bir gerçeklik fırtınasının girdabına kapılmış, zaman, söylenceler ve hayallerin yolcuları, Dünyaların Sonu’ndaki bir hana sığınırlar. Chaucer’in Canterbury Öyküleri’nin geleneğine uygun olarak fırtınanın dinmesini beklerken gittikleri yerlerin, gördükleri şeylerin ve düşlerinin öykülerini anlatırlar.

Dokuzuncu cilt Merhametliler‘in konusu ise şöyle:

Bir sürü isimleri vardı: Erinyesler, Eumenidesler, Diraeler, Öfkeliler. İntikamın, affetmezliğin ve durdurulmazlığın temsilcileri: cezalandırmak için aradıkları suç kanla yıkanıncaya kadar durmazlar. Merhametliler, Lytha Hal bebeği Daniel ondan alınınca onlara gider ve Ebediler’den Düş onların hedefi olur. Ama annenin kederi ve boyun eğmez öfkesinin arkasında daha karanlık güçler iş başındadır ve onlar sonunda Düş Diyarı’nda daha önce kimsenin görmediği bir fedakarlık isteyecektir.

Çevirilerini Egemen Görçek ve Fulya İçöz‘ün yaptığı çizgi romanların sekizinci cildindeki önsözü Stephen King, dokuzuncu cilttekisini ise Frank McConnell yazmış. Detaylı künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.