“Yaşlı Adamın Savaşı” Ön Siparişte!

yasli adamin savasi top

Ve nihayet merakla beklediğimiz, geçtiğimiz günlerde Ön Okumasını paylaştığımız John Scalzi imzalı Yaşlı Adamın Savaşı martın ilk haftası raflardaki yerini alıyor!

Amerika Bilimkurgu ve Fantezi Yazarları derneğinin de başkanı olan John Scalzi’nin kaleme aldığı Yaşlı Adamın Savaşı okurlardan müthiş bir ilgi gördüğü ve iyi satış rakamlarına ulaştığı gibi Hugo ödülüne de aday oldu. Paramount Pictures’la 2012de filme uyarlanması için anlaşması da yapılmış durumda (Truva filminin yönetmeni Wolfgang Peterson yönetecek). Romanın popüler kültürde yansımaları da oldu, mesela Stargate Universe dizisinin bir bölümünde bir karakter Yaşlı Adamın Savaşı’nı okurken görüldü. Üç devam kitabı da neredeyse ilk kitap kadar başarılı bulundu ve olumlu eleştiriler aldı. Böylece John Scalzi, çağdaş bilimkurgu yazarları arasında kendine önemli bir yer edindi.

Roman, yıldızlar arası yolculuğun yapılabildiği bir gelecekte, kolonileşmenin ister istemez önem kazandığı bir ortamda, yetmiş beş yaşına gelenlerin Koloni Savunma Güçleri’ne katılıp çeşitli gezegenler için uzaylı ırklarla savaşmalarını anlatıyor. Soluksuz ve doyasıya eğlenceli bir serüvenle beraber yaşlılık ve gençlik, dostluk, aşk, savaş vs. pek çok tema da derinlemesine sorgulanıyor.

“YAŞLI ADAMIN SAVAŞI akıllıca yazılmış ve baştan sona keyif veren harika bir roman.” THE CLEVELAND PLAIN DEALER

“Olağanüstü… John Scalzi önce iyi, sonra çok iyi, sonra yine çok iyi yazıyor.” THE SAN DIEGO UNION-TRIBUNE

Çevirisini Cihan Karamancı’nın, yayına hazırlığını ise Ozancan Demirışık’ın yaptığı, İthaki Yayınları’ndan çıkacak kitabın tanıtım ve künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.