“Zoo City” Geliyor

zoo city top

Hayvanlılar Şehri’nde, sormak kabalıktır.

Bu cümleyle başlıyor Hayvanlılar Şehri. Öyle bir devam ediyor ki ne soluk alabiliyorsunuz, ne de bu kirli dünyada bir parça huzur bulabiliyorsunuz. Ama üzülmeyin, çünkü başkarakterimiz Zinzi’nin o ağzıbozuk ve eğlenceli anlatımı bu çarpık düzende bizi çok rahat ettiriyor.

2011’de Arthur C. Clarke Ödülü’nü alarak, daha ikinci romanında büyük başarı elde eden Güney Afrikalı yazar Lauren Beukes’ın bu büyük eseri nihayet Türkçede! Hayvan sahibi olmanın dışlanmak ve dahası günahkar olmak olduğu bir dünyada Afrika büyüleri, ünlü olmak, uyuşturucu, çürümüşlük ve ayrımcılık üzerine muazzam bir kitap bizleri bekliyor!

Zinzi, kayıp şeyleri bulma konusunda bir güce sahip. Söylemedi demeyin, o kayıp insanları bulma taraftarı değil. Tabii fikri değişene dek… Bu andan sonra o ve Tembelhayvan’ıyla bambaşka bir ’bilindik dünya’da, özgünlükte iddialı bir macera yaşıyoruz.

İthaki Yayınları’ndan çıkacak, çevirisini Nur Küçük’ün, yayına hazırlığını ise Seda Ersavcı’nın üstlendiği kitabın tanıtım ve künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz