Neil Gaiman’dan Yeni Doctor Who Bölümü

cybermen

Doctor Who bir kez daha en eski düşmanıyla karşı karşıya gelecek!

Çarşamba günü BBC tarafından yapılan açıklamaya göre ünlü yazar Neil Gaiman tarafından yazılan ve 2013 yılında yayınlanacak olan bölümde Doctor Who – The Cybermen (Siber Adamlar) ile karşılaşacak.

Gaiman’ın yazdığı bölüm Harry Potter filmlerinin dördünde asistan direktör olarak görev alan Stephen Woolfenden tarafından yönetilecek. Bölümde Doktorumuz (Matt Smith) yeni yol arkadaşı (Jenna-Louise Coleman) ile başka bir gezegene gidecek ve orada Warwick Davis (“Life’s too Short,” “Harry Potter” ve “Willow”), Tamzin Outhwaite (“Hotel Babylon”) ve Jason Watkins (“Being Human”) tarafından canlandırılan toplumdan kopuk bir çeteyle karşılaşacaklar.

Cyberman neredeyse dizinin kendisi kadar eski bir kurgu olmakta ve ilk olarak 1966 yılında “Onuncu Gezegen” bölümünde İlk Doktor’un (William Hartnell) karşısına Doktor rejenerasyon geçirmeden önceki son bölümünde karşılaşmaktadırlar. Seride Cybermen vücutları yapay malzemelerle değiştirilen, duyguları silinerek sadece soğuk ölümcül ve hesapçı hale gelen varlıklar olarak portre edilmektedirler.

Baş yazar Steven Moffat bir röpartajında Doktor’un düşmanları arasında Cybermen’in en çok korktuğu grup olduğunu açıklar ve şöyle devam eder; “Sadece muhteşem bir askeri güç olmalarının yanı sıra siz daha farkına bile varmadan arkanızda belirmeleri onları daha korkutucu bir hale getirmektedir.

Cybermen bölümü ile Gaiman seriye ikinci girişini yapmış oluyor. 2011 yılında Gaiman’ın yazdığı bölüm (Doktor’un Gelini) Hugo ve Ray Bradbury ödüllerini almıştır.

İlk görüdüğüm Cyberman Ay üssünü izliyordu ve o anda Jamie Piper’ın kendisi için geldiğini sanıyordu (korkutucu). Sonra ise ‘Tomb of the Cyberman’ bölümü beni korkutmuştu,” tweetini atan Gaiman, serinin 1967 yılında çekilen ve Doktor’un Patrick Troughton tarafından canlandırıldığı bölümlere gönderme yapmaktadır.

Twitter takipçilerinden birisi Gaiman’a “Bölümünüzde klasik Doctor Who kötüleri daha korkunç olacak mı?” sorusunu yönelttiğinde “Umarım öyle olur,” cevabını vermiştir.

Doctor Who, Rory Williams ve Amy Pond’un dramatik bir şekilde Doktor’dan ayrılmasının üzerinden 3 aylık bir süre geçtikten sonra 25 Aralık’ta tekrar izleyicilerle buluşacak. Gaiman’ında içerisinde bulunduğu seri ise Nisan 2013’te yayına başlayacak.