1. GİO Ödülleri Sahiplerini Buldu!

gio odul

Hayal kurmanın özgürleştirdiğini kanıtlayan FABİSAD’ın düzenlediği GİO Ödülleri birkaç saat önce İtalyan Kültür Merkezi’nde yapıldı. Ve böylece ilk ödüller de sahiplerini bulmuş oldu.

Yaklaşık olarak bir saat süren, fantazya ve bilimkurgu camiasından hemen hemen tüm isimlerin katıldığı törene ilgi oldukça büyüktü. Törenin sunuculuğunu yazarlar Gülşah Elikbank ve Hamit Çağlar Özdağ üstlendi. Dernek başkanı Yiğit Değer Bengi’nin konuşmasıyla başlayan ödül töreni, Bülent Somay’ın “Bilimkurgu ve Fantazya” temalı sohbetiyle devam etti. Ve daha sonra da sıra ödüllerin açıklanmasına geldi.

İlk olarak En İyi Öykü ödülü sahibini buldu. Jüri üyelerinin ve adayların tanıtımı ve öykülerden kısa kesitlerin okunması sonrası ödülün sahibi “Balanka Olmak” adlı öyküsü ile Gülbike Berkkam oldu.

Ve sonrasında sıra En İyi İllüstrasyon ödülüne geçildi. Yine benzer tanıtımlar sonrası ödülün kazananı “Karabasan” adlı çizimiyle Mehmet Özen olarak açıklandı.

Şairin Romanı
Şairin Romanı

Son olarak En İyi Roman dalında kazanan açıklandı. Adayların kitaplarının kısa tanıtımı ve yine jüri üyelerinin okunmasından sonra bu ödülün ilk sahibi “Şairin Romanı” adlı kitabı ile Murathan Mungan oldu.

Diğer adaylıkları da belirtmek gerekirse,

Öykü ödülleri; Gürkan Uluçhan, Hakan Balcı, Mehmet Berk Yaltırık ve Sevgi Saygı

İllüstrasyon ödülleri; Ahmet Oğuz Demir, Melih Yılmaz, Ömer Tunç ve Selçuk Koçman

Roman ödülleri; Ayfer KafkasKayıp Ruhun Zindanı, Barış MüstecaplıoğluŞamanlar Diyarı, Çağan DikenelliUpirlerin Fısıltısı, Doğu YücelVarolmayanlar, Erbuğ KayaBeşlerin Çağı, Gülayşe KoçakSiyah Koku, İhsan Oktay AnarYedinci Gün, Levent ŞenyürekCennetin Kalıntıları ve Sadık YemniAğrıyan

Kazananların yanında adaylara da başarı ödülleri verildi. Sponsorlar ve jüri üyeleri de katkılarından dolayı birer plaketle ödüllendirildi.

Oldukça eğlenceli geçen bu ödül töreni için tüm FABİSAD ekibine ve katılımcılara sonuz teşekkürler. Tebrikler! Umuyoruz uzun yıllar aynı şekilde keyifli geçecek, daha büyük ve geniş çapta katılımları ağırlayabilecek nice ödül törenlerine şahitlik ederiz…

Törende çektiğimiz fotoğraflar için BURAYA tıklayabilirsiniz.