Sandman Çizgi Roman Sayfalarından Beyaz Perdeye Transfer Oluyor

sandman

Gün geçmiyor ki yeni bir çizgi roman iki boyuttan kurtulup üçüncü boyuta ulaşmasın. Çizgi romandan sinemaya uyarlananlar kervanına bu defa ne bir süper kahraman, ne de bir süper kötü katılıyor. Bu kez gelen isim Sandman!

Neil Gaiman denilince aklınıza pek çok eseri gelebilir, ama onu Gaiman yapan şüphesiz ki yaratıcılığının doruk noktasına ulaştığı Sandman serisiydi. Ancak sürprizler bununla da bitmiyor! Özellikle Inception, 500 Days of Summer, Batman: The Dark Knight Returns ile adından söz ettiren Joseph Gordon-Levitt’in de filmde olacağı kendisi tarafından onaylandı.

Geçtiğimiz pazartesi Joseph Gordon-Levitt kendi Twitter sayfasında şöyle bir mesaj yayınladı:

Bayanlar ve baylar; David Goyer, Warner Bros ve Neil Gaiman ile  SANDMAN’de çalışmaktan son derece onur duyuyorum. #Prelude

joseph gordon levittDavid Goyer tarafından uyarlanacak filmin prodüktörlüğünü Warner Bros. üstleniyor. Joseph Gordon-Levitt ise sadece oyuncu olarak değil, yönetmen koltuğuna oturacak gibi görünüyor.

Ünlü oyuncunun tweet’inde kullandığı #Prelude hashtag’inin de Warner Bros. tarafından önerildiği gelen duyumlar arasında. Çünkü Sandman’i tek bir filme sığdırmak yerine bir film serisi yapma yolunda ilerlemeyi düşünüyorlar. Elbette Sandman serisinin ilk kitabı olan “Preludes & Nocturnes.” adının da bu hashtag de katkısı yok değil.

Warner Bros. büyük bir taşın altına elini koymuş durumda. Bu defaki uyarlama hiçbirine benzemiyor. Heyecanımız dorukta!