Kayıp Rıhtım’ın Bakışından “E3 2014”

e3

Oyun sektörünün en büyük fuarı olan E3, her sene olduğu gibi bu senede bizleri bayağı heyecanlandırdı. Peki bu seneki E3’te neler oldu? Eğer fuarı takip edemediyseniz üzülmeyin. Biz sizler için takip ettik. İşte fuarda tanıtımı yapılan oyunlardan sizin için seçtiklerimiz.

Mass Effect 4

Rpg dendiği takdirde birçoklarımızın aklına Baldur’s Gate, Planescape Torment, Fallout gibi oyunlar gelir. Mass Effect de, adını rpg efsanelerinin yanına, hiç olmadı bir altına yazdırabilmiş ender oyunlardan biri. Bioware de, Mass Effect’i unutmadığını ve yeni konsol teknolojilerini de göz önünde bulundurarak serinin bir sonraki oyunu üzerinde harıl harıl çalıştığını duyurmak amacıyla küçük bir video hazırlamış.

Alien: Isolation

Alien serisinin neredeyse bütün oyunları bizleri hayal kırıklığına uğrattı dersek  pekte yalan söylemiş olmayız herhalde. Ancak bu sefer esaslı bir Alien oyunu bizleri bekliyora benziyor. Survival horror konseptinin son zamanlardaki en sağlam temsilcisi olan Dead Space’i andıran oyun, umarız taklit damgası yemez. Karar tamamen sizlere kalmış.

Dragon Age: Inquisition

Mass Effect gibi Dragon Age de yıllardır devam eden rpg özlemimizi gideren bir seri oldu şu ana kadar. E3’te yayımlanan videolarda serinin bir sonraki oyununda bu geleneğin bozulmayacağını ispatlar nitelikte.




Star Wars: Battlefront

Disney bütün genişletilmiş evreni feshettikten sonra ağzımıza bir parmak bal çalma niyetinde gibi. Bu kararın oyun ayağında ise karşımıza yeni Battlefront çıkıyor.  Umarız Battlefield ve Mirror Edge’in de yapımcısı olan DICE, bizleri hayal kırıklığına uğratmaz ve uzun zamandır hasretini çektiğimiz sağlam bir Star Wars oyununa kavuşuruz.

Batman: Arkham Knight

Arkham serisi ile hepimize “I am Batman″ dedirtmiş Rocksteady Studios yeni Arkham oyununu zaten daha önce duyurmuştu. E3’de gösterilen yeni oyun içi videosuyla beklentilerimizi bir hayli yükselttiler. Özellikle yeni batmobili merak edenler bu videoyu mutlaka izlesinler.

Bloodborne

Demon Souls ve Dark Souls oyunlarının yapımcısı From Software yine ölmekten hiç sıkılmayacağımız bir oyunla geliyor. Bir farkla… bu sefer elimizde tüfek olacak. Ancak bu size fazla güven vermesin, zira bu bir From Software oyunu. İşte E3’te gösterilen trailer ve gameplay videoları.

Magicka 2

Fazla söze gerek yok. Magicka yine bizlerle diyoruz ve sizi yeni oyunun trailerı ile baş başa bırakıyoruz.

Hellraid

Birincil kişi bakış açısıyla düşmanlarınızı kılıçtan geçirmekten zevk alanlardansanız, bu oyunu kaçırmamalısınız. Oyunun tek ve en büyük eksiği ise rpg değil de hack & slash olması. Buna rağmen E3 videosu bayağı bir umut vadediyor.

Magic 2015

Hearthstone’nun müthiş çıkışıyla beraber popülerliği yeniden artan Magic, her sene olduğu gibi bu sene de yeni bir oyunla karşımızda. Ne diyelim, darısı Yu-Gi-Oh’un başına…

Fable Legends

Bir diğer rpg efsanesi olan Fable’dan da güzel haberler var. Uzun bir sessizliğin ardından Fable online co-op seçeneğiyle yeniden bizlerle buluşmaya hazırlanıyor. Ayrıca görevleri tamamlaya çalışan oyuncuları ise yeni bir sürpriz bekliyor. Son Fable’da kötü adamı da oynayabileceğiz. Nasıl mı ? Bunun için sözü videoya bırakıyoruz.

Lichdom: Battlemage

Yine birincil kişi bakış açısından oynayacağımız bir oyun. Adından da anlaşılacağı üzere bir büyücüyü yöneteceğimiz yapım bayağı eğlenceli bir dövüş mekaniği sunuyor. Ancak Hellraid’in aksine oyunda rol yapma öğeleri de bulunacakmış. Gerçi biz videoda buna yönelik bir şey göremedik ama umudumuzu da yitirmedik.

The Evil Within

Resident Evil‘ın serisinin yaratıcı Shinji Mikami serinin 5. oyunu ile hayranlarını büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştı. Bu oyundan sonra Resident Evil serisindeki survival horror dozu yavaş yavaş azalmaya başlamıştı. Ancak Shinji Mikami yeni oyunu ile bizlerden özür diler gibi.

Metro Redux

Yeni bir Metro gelmiyor. Onun yerine 4A Games eski oyunları elden geçirme kararı almış. Ancak vadedilenler doğruysa yeni bir oyun yapmış kadar olacak. Peki 4A Games, Metro Redux ile bizlere ne vadediyor? Öncelikle oyunların grafik olarak tamamen elden geçirilmesi; sonrasında ise yeni mekanik ve yapay zeka tasarımları ile tamamen farklı bir oynanış deneyimi sunulması planlanmaktaymış. Ne diyelim, hayırlısı…

Oddworld: Abe’s Oddysee – New ‘n’ Tasty

Birçok yeniden yapımın ardından en sonunda yeni bir Oddworld oyununa kavuşuyoruz. İşte karşınızda “yeni ve lezzetli” bir Oddworld…

Not: The Witcher 3: Wild Hunt ve Shadow of Mordor ile ilgili daha önce özel haber yaptığımızdan onları listeye dahil etmedik. Witcher 3 haberimize buradan, Shadow of Mordor‘a ise buradan ulaşabilirsiniz.