Rowling’den Bilmece: Cry, foe! Run amok! Fa awry!

screenshot jkrowling twitter film

Harry Potter’ın yazarı J.K. Rowling hayranlarıyla Twitter aracılığıyla eğlenceli vakitler geçiriyor.

Twitter’da bir takipçisinin “Rowling tweet yazdığında işi gücü bırakıp  bir saat anlam çıkarmaya çalışıyorum,” demesi üzerine, yazar Twitter’da bir anagram (Harflerinin yeri değiştirilerek oluşturulan bilmece)  yayınladı.

İşte anagram:

Cry, foe!  Run amok!  Fa awry! My wand won’t tolerate this nonsense.

fantastic-beasts-and-where-to-find-themBunu üzerine tweetler gelmeye başladı. Kimisi tersten okunduğunda Harry Potter’ın geri döneceği mesajını verdiğini iddia etti kimisi de hiçbir anlamı olmadığını yazarın hayranlarıyla dalga geçtiğini söyledi. Hatta Rowling’in intihar mektubu bırakmış olabileceğini bile iddia edenler oldu.

Bir takipçisinin “Newt Scamander’s History of New York Fauna: One town, my tale” demesine “yaklaştın“ diye cevap verdikten sonra oyuna ilgi arttı ve tahminler çoğalmaya başladı.

Yazar ikinci günün sonunda neredeyse yarım saat  twitterdan canlı olarak tahminleri değerlendirdi ve ipuçları vererek hayranlarını yönlendirdi. Bir hayranın doğru cevabı bulmasıyla oyun sona erdi.

Newt Scamender only meant to stay in New York for a few hours.  (Newt Scamender sadece bir kaç saatliğine New York’ta kalma niyetindeydi.)

Bu anagramla yeni filminin senaryosu üzerine ipuçları veren yazar, 2016’da gösterime girecek olan “Fantastik Canavarlar Nerede Bulunurlar?” filminin senaryosunun kontrollerini bitirmek üzere olduğunu da ilan etti.