2015 GİO Ödülleri Duyuruldu

gio_2015

Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği’nin (FABİSAD) Giovanni Scognamillo onuruna her sene gerçekleştirdiği Gio Ödülleri 2015’te “Roman”, “Yayımlanmamış Öykü”, “Yayımlanmamış İllüstrasyon” ve “Çizgi Roman” dallarında düzenlenecek.

Yayımlanmamış Öykü” ve “Yayımlanmamış İllüstrasyon” dalları için son başvuru tarihi: 31 Mayıs 2015. Yazar ve çizerlerin eserlerini bu tarihe kadar gioodulleri@fabisad.com adresine göndermeleri gerekiyor.

Yayımlanmamış Öykü” ve “Yayımlanmamış İllüstrasyon” kategorilerinde herhangi bir tema sınırlaması yoktur. Ortaya çıkan eserlerin fantastik, bilimkurgu ya da korku türlerine dahil olmaları yeterlidir.

Roman” ve “Çizgi Roman” kategorilerinde finale kalan adaylar yayımlanmış eserler üzerinden Fabisad ön jürisinin ve jürinin yaptığı değerlendirme sonrasında belli olacaktır.

GİO Ödülleri bu sene Ekim ayında bir törenle sahiplerini bulacak. Törenle ve ödüllerle ilgili detaylar en kısa zamanda duyurulacaktır. Hayal gücü, GİO adaylarıyla birlikte olsun!

 

2015 GİO ÖDÜLLERİ BAŞVURU KOŞULLARI VE DEĞERLENDİRME SÜRECİ

Tüm ödüllerde, fantastik, bilimkurgu ya da korku türlerinde eserler değerlendirmeye alınacaktır.

 

2015 GİO ROMAN ÖDÜLÜ

Kapsam: 2013 – 2014 yıllarında basılmış romanlar

Ön Eleme: FABİSAD üyeleri tarafından oylama ile gerçekleştirilecektir. Belirlenen 5 roman, nihai değerlendirme için jüriye sunulacaktır.

Jüri Üyeleri:

Burcu Aktaş

Levent Cantek

Mehmet Açar

Sevin Okyay

Yankı Enki

2015 GİO ÖYKÜ YARIŞMASI

Son Başvuru Tarihi: 31.05.2015

Öykü Uzunluğu : En fazla 7.000 kelime

Katılım Şekli : Öykü kategorisinde herhangi bir tema sınırlaması yoktur. Her yarışmacı bir öykü ile katılım yapabilir. Eser Türkçe olmalıdır.

Aday öykü fantastik, bilimkurgu ya da korku türlerinde olmalıdır. Fantastik edebiyat tanımına büyülü gerçekçilik, şehir fantazyası, diyar fantazyası, tarihsel fantezi, masal gibi alt türlerin tümü dâhildir.

Öykü word dosyası olarak gioodulleri@fabisad.com adresine gönderilecektir. Yarışmaya katılmak için 2 dosya teslim edilecektir. Dosyaların aynı e-postada 2 ayrı ek olarak gönderilmesi gerekmektedir.

Birinci dosyada, öykünün üzerine, yazar tarafından belirlenmiş, içinde en az 1 rakam olan bir “rumuz” yazılacaktır. Öykülerin üzerinde kesinlikle yazar ismi belirtilmeyecektir. Dosya adı olarak öykü adı ve “rumuz” verilmelidir. Örneğin öykünün adı “FABİSAD” ise “FABİSAD-Rumuz1” olarak adlandırılmalıdır.

İkinci dosya, yazarın ismini, e-posta adresini, telefon numaralarını ve rumuzunu içermelidir. Dosyanın adı sadece “rumuz” olmalıdır. Örneğin seçilen rumuz “FABİSAD1” ise dosya adı “FABİSAD1” olmalıdır.

Jüri Üyeleri:

Doğu Yücel

Erbuğ Kaya

Göktuğ Canbaba

Gülşah Elikbank

Hamit Çağlar Özdağ

2015 GİO İLLÜSTRASYON YARIŞMASI

Değerlendirilecek Eserler: İllüstrasyon kategorisinde herhangi bir tema sınırlaması yoktur. Ortaya çıkan eserlerin fantastik, bilimkurgu ya da korku türlerine dahil olmaları yeterlidir. Her yarışmacı en fazla iki illüstrasyon ile katılım yapabilir.

Not: Daha önce bu kategoride yer alan “Fantastik, bilimkurgu ve korku türlerinde Türkçe kaleme alınmış basılı eserlerin konu edilmesi” koşulu kaldırılmıştır. Çizerler diledikleri konu ve karakteri çizmekte serbesttir.

Jüri Üyeleri:

Hakan Tunga Kalkan

Kerem Beyit

Mahmud Asrar

Melike Acar

Yıldıray Çınar

Son Başvuru Tarihi : 31.05.2015

İllüstrasyon Formatı ve Büyüklüğü : JPEG formatında, en fazla 5 MB büyüklüğünde

Katılım Şekli: İllüstrasyonlar gioodulleri@fabisad.com adresine gönderilecektir. İllüstrasyonların üzerine, eser sahibi tarafından belirlenmiş, içinde en az 1 rakam olan bir “rumuz” ve illüstrasyonun ismi yazılacaktır. İllüstrasyonların üzerinde kesinlikle eser sahibinin adı veya soyadı belirtilmeyecektir. İllüstrasyon ile birlikte, eser sahibinin ismini, e-posta adresini, telefonlarını ve rumuzu içeren ikinci bir dosya gönderilecektir. (Dosyaların iki ayrı e-posta eki halinde gönderilmesi gerekmektedir.) Mail’in konusu olarak “GIO2015 İllüstrasyon” yazılmalıdır.

 

2015 GİO ÇİZGİ ROMAN YARIŞMASI

Kapsam : 2013 – 2014 yıllarında basılmış çizgi romanlar

Ön Eleme : FABİSAD üyeleri tarafından oylama ile gerçekleştirilecektir. Belirlenen 5 çizgi roman, nihai değerlendirme için jüriye sunulacaktır.

Jüri Üyeleri:

Ertaç Altınöz

Güven Erkin Erkal

Hakan Tunç

Kayra Keri Küpçü

Kenan Yarar