Neil Gaiman’dan “Babam Süt Peşinde” Yakında Çıkıyor!

babam-sut-pesinde-header

Ünlü İngiliz yazar Neil Gaiman’ın daha çok genç okurlara hitap eden son romanı Babam Süt Peşinde, yakında raflardaki yerini alacak. Yurt dışında yayınlandığından beri yazarın hayranları tarafından Türkçeye çevrilmesi beklenen kitabın tanıtımına Tudem Yayınları’nın Bahar Kataloğu‘nda rastladık.

Neil Gaiman’ın en son yetişkinler için yazdığı Yolun Sonundaki Okyanus’tan sonra, daha çok genç yaştaki okurları için kaleme aldığı Babam Süt Peşinde (Fortunately, The Milk) yurt dışında yayınlandığında oldukça ses getirmiş ve beğenilmişti. Kendisi de bir baba olan Gaiman, babaların ilgisiz ve sıkıcı aile fertleri olmadığını haykıran, bunu da hayli komik bir şekilde anlatmayı başardığı bir roman kaleme almış. Hatta kitabın tanıtımlarında günlük hayatta, tıpkı bu romandaki gibi, akla hayale sığmayan problemleri aşmak zorunda olduklarını anlattığı için babalardan teşekkür beklediğini bile ifade etmişti. Yazarın, “Çok salak bir kitap!” diyerek esprili bir şekilde bahsettiği romanında ayrıca, Gaiman’a göre, “balona benzeyen bir araçla zamanda yolculuk yapan profesör bir dinozorun nasıl göründüğünü çok iyi bilen” ödüllü illüstratör Skottie Young’un resimleri bulunuyor.

Sürpriz bir şekilde Tudem Yayınları’nın bahar kataloğunda tanıtımına rastladığımız kitabın kesin çıkış tarihi konusunda henüz bir bilgi yok, fakat çok beklemeyeceğimizi tahmin ediyoruz.

Kitabın tanıtım yazısı şu şekilde:

Uzaylılar ve korsanlarla dolu süt peşinde bir macera!

“Nerede kaldın? diye sordu kız kardeşim.
“Sütü aldım,” dedi babam. “Köşedeki bakkala yürüdüm ve yukarıdan tuhaf bir ses geldiğini duydum. Böyle bumbumbum gibi bir ses. Başımı kaldırıp baktım ve havada, dev gibi gümüş bir diskin süzüldüğünü gördüm. Sonra tuhaf bir şey oldu…”

Annenin evde olmadığı bir gün baba süt almak için dışarı çıkar ve uzun süre dönmek bilmez. Sonunda sütle beraber döndüğünde, neden bu kadar geç kaldığını açıklar: Dünyayı ele geçirmek isteyen yeşil renkli uzaylılar tarafından kaçırılmıştır! Uzay macerası, zaman yolculuğu ve korsanların renklendirdiği bu komik hikaye Newbery Madalyası sahibi, çoksatan kitapların yazarı Neil Gaiman tarafından yazıldı. Skottie Young tarafından resimlendi.

“Gaiman, bu yaratıcı hikayeyle yine çok güldürüyor!”
School Library Journal

“Çocuklarınıza sesli okuyabileceğiniz harika bir kitap, ama çocukların kitabı bir defada okuyup bitirmenizi istemesine şaşırmayın(belki yanında süt ve kurabiye de isterler!).”
Çocuk Kitapları Merkezi Bülteni

Gaiman’ın korsanlarla, vampirlerle ve dinozorlarla dolu bu harika kitabını hedef kitlesi olan genç okurlar kadar, yetişkinlerin de zevkle okuyacağına bahse girebiliriz.

babam-sut-pesinde-katalog