A. Orçun Can’dan Yeni Kısa Film: “Fil Mezarlığı”

fil mezarligi

Gökyüzüne Düşen Kız adlı fantastik çocuk kitabıyla edebiyat dünyasına adım atan sitemiz yazarlarından A. Orçun Can, 2012’de yayınladığı Rüyagezer’in Günlüğü’nün ardından 2. kısa filmi Fil Mezarlığı karşımızda.

Hertfordshire Üniversitesi’nde Film ve Televizyon eğitimini bitirme projesi olarak Yekta Kopan’ın, Kediler Güzel Uyanır isimli öykü kitabında yer alan Fil Mezarlığı öyküsünü kısa filme uyarlamayı düşünen Can, gereken desteği sağlar sağlamaz kolları sıvamış ve filmi üzerinde çalışmaya başlamıştı. Geçtiğimiz haftalarda ilk defa beğenimize sunulan filmi bizler de izledik, sevdik.

Onlarca kişinin desteği ile hayata geçirilen projeye bizzat Yekta Kopan’ın da destek verdiğini belirtmekte yarar var. Film internet üzerinden yayınlanır yayınlanmaz Kopan’ın da beğenisini kazanmış olacak ki, kişisel Twitter hesabından filmi takipçileriyle paylaştı.

Sıradan ve sakin bir hayata sahip olan bir çiftin, yeni bir fil biblosu aldıkları gün başlıyor hikâye. O andan sonra ise hayatlarında bazı değişiklikler meydana geliyor. Yine de, daha fazla detaya inip seyir zevkinizi bozmak istemeyiz.

Londra’da çekilen filmin müziklerini ise, genç yönetmenin eşi M. Melis Uslu Can (Glass) gerçekleştiriyor.

Youtube üzerinden paylaşılan Fil Mezarlığı’na ulaşmak için buraya tıklayabilir veya hemen aşağıdan izleyebilirsiniz. İyi seyirler dileriz.

A. Orçun Can’ın ilki filmi Rüyagezer’in Günlüğü’nü izlemek isteyenleri de şuraya davet edelim. Ayrıca yazarın çocuklar için kaleme aldığı serinin ilk kitabının sitemizde yer alan incelemesine ulaşmak için de buraya tıklamanız yeterli. Çok yakında 2. kitabın da geleceğini belirtiyor ve A. Orçun Can’ı tüm bu başarılarından ötürü tebrik ediyoruz!

Kendisinden nice yeni kitap ve filmler görmek dileğiyle.