Rowling’in “Başarısızlık ve Hayal Gücü Üzerine” Konferansı Kitaplaştı

jk rowling harvard

Harry Potter’ın ardından çıkardığı Boş Koltuk ve Guguk Kuşu gibi kitaplarla da başarısından sıkça söz ettiren Rowling’in, yıllar önce verdiği konferans kitaplaştırıldı.

2008 yılında, Harvard Üniversitesi’nde gerçekleşen konferansta Rowling üniversitenin gençlerine seslenmiş, başarısızlık ve hayal gücü üzerine sözler sarf etmişti. Bütün sorumluluğun gençlerin üzerinde olduğunu söyleyen Rowling, ailelerin yanlış yönlendirmelerine aldırış etmemelerini dile getirmişti.

very good livesVery Good Lives: The Fringe Benefits of Failure and the Importance of Imagination” adlı kitabın geliri ise, tıpkı Harry Potter serisinin yan kitaplarında olduğu gibi farklı kurumlara aktarılacak. Bunlardan ilki, J.K. Rowling’in fakir çocuklara yardım amacıyla kurduğu “Lumos” adlı vakıf, bir diğeri ise Harvard Üniversitesi mali yardım programı.

Çok satan bir yazar olmadan önce, işsizlik ve haliyle parasızlık gibi durumlar yaşadığını bildiğimiz Rowling’in konferansta ağzından çıkan tüm bu sözler altın değerinde. Böylesine önemli ve değerli bir yazarın elinden hangi kitap çıkarsa çıksın okunur diyor ve haberimizi kendisinin bir öğüdüyle sonlandırıyoruz:

“Dünyanın değişimini sağlamak için sihirli bir güce gereksinimimiz yok. Bunu gerçekleştirmek için gereken güç, içimizde zaten mevcut: Hayal gücü. Herkes daha iyi bir şekilde hayal etme özgürlüğüne ve gücüne sahip.”