Star Wars: Asiler Şimdi de Kitap Olarak Geliyor

star-wars-asiler-header

Halen devam etmekte olan Star Wars animasyonu Star Wars Asiler, (Star Wars Rebels) Doğan Egmont Yayınları aracılığıyla bu defa kitaplarıyla geliyor.

Ülkemizde de gösterilen Star Wars Asiler, CGI bilgisayar teknolojisiyle yapılmış bir animasyon dizisi ve Star Wars Episode III: Revenge of the Sith’ten 14, Star Wars Epsiode IV: A New Hope’tan 5 yıl öncesinde geçiyor.

Lucasfilm imzalı seri, birbirinden oldukça farklı bir asi grubunu konu ediyor. Kendisi genişletilmiş evrenin hiç olmamış gibi kabul edilmesinden sonraki ilk işlerden biri oldu. Dizi ve kitaplarının yanında yakın zamanda çizgi roman olarak da 1. sayısı çıktı. Asiler grubundaki Kanan adlı kişinin geçmişine odaklanan çizgi roman beklenmedik şekilde dizi ve kitaplardan çok daha fazla ilgi görmüştü. Dizi halen Disney TR’de yayınlanmaya devam etmekte.

Her ne kadar Star Wars Asiler’e yaklaşım bir hayli çeşitlilik gösterse de, çocuk yaştaki pek çok izleyicinin Star Wars ile tanışmasında rol oynadığı açık. Disney’e geçmeden önce Star Wars kitaplarını Arka Bahçe Yayıncılık dilimize kavuşturmuştu. Hala genişletilmiş evrenin eski kitaplarını basma durumları olduğu söylense de olayı ilk kez bir adım daha ileri götürme işini Doğan Egmont üstlendi. Çünkü bu animasyon dizisinin kitaplarını da Türk okurlarla buluşturmaya hazırlanıyor.

İlk kitap Asilerin Yükselişi ve devamı olan Era’nın Riskli İşi  aynı anda piyasaya çıkacak. Her ikisi de şu anda ön siparişte ve piyasaya çıkış tarihi 22 Nisan olarak gösterilmiş.

Ama gelin, şimdi bu iki kitabın tanıtımına bir göz atalım.

Star Wars Asiler: Asilerin Yükselişi

Era ve asiler çetesiyle tanış!

star-wars-asiler-asilerin-yukselisiStar Wars Asiler ’in en sevdiğimiz kahramanları hain İmparatorlukla savaşmaya hazır! Kanan, Hera ve sadık külüstür 3 Teker, TIE savaş uçaklarıyla mücadele ediyor. Sabine fırtına askerlerini alt etmek için sanat yeteneğinden faydalanıyor. Zeb, İmparatorluğu rezil etmek için hiçbir fırsatı kaçırmıyor. Era ise İmparatorluğa ait bir savaş uçağı enkazında ganimet avına çıkıyor. Mücadeleye sen de katıl!

Devam kitabı Era’nın Riskli İşi’nin tanıtımıysa şöyle:

Era ve asiler çetesiyle tanış!

star-wars-asiler--eranin-riskli-isiStar Wars Asilerinin maceraları devam ediyor! On dört yaşındaki Era Bridger, Dış Yaka gezegeni Lothal’da tek başına yaşıyor. Tuhaf işler yaparak ya da gafı avladığı fırtına askerlerini kandırarak hayatını sürdürüyor. Güçlü nyaratıkların kıyasıya savaştığı ve karanlık tiplerin para kazanmak için gezegenin dört bir yanından akın ettiği Arena Günü geldiğinde, Era bu defa alışılmadık bir iş ortaklığına girişiyor. Hem de korku salan ödül avcısı Bossk ile. Yalnız çalışmaya alışmış bu iki kafadar, amansız fırtına askerleriyle girdikleri tehlikeli kovalamacadan sağ kurtulabilmek için birlik olmayı başarabilecek mi?

Kitapların yaş grubu için 8-12 belirtilmiş. Fakat bu bir Star Wars hayranını durdurmalı mı?