Diskdünya’nın “Son” Kitabının Kapakları Belli Oldu!

terry pratchett - ust

Geçtiğimiz mart ayında kaybettiğimiz usta yazar Terry Pratchett’ın Diskdünya serisinin 40. ve son kitabının İngiltere ve Amerika kapakları belli oldu.

Kasvetli bir mart günü, ansızın kaybetmiştik fantastiğin güler yüzü Terry Pratchett’ı. Arkasında milyonlarca boynu bükük hayran ve tamamlanmış ama henüz yayımlanmamış bir Diskdünya kitabı bırakmıştı:  The Shepherd’s Crown (Çobanın Tacı).

Hepimiz üstadın mizahi anlatımıyla ve kaleme döktüğü son kelimelerle son bir kez buluşmak için gözlerimizi bu kitaba çevirmiştik ister istemez. Önce çıkış tarihi geçti elimize, şimdi de kapakları. Ancak görünen o ki, çıkış tarihinde bir revizeye gidilmiş. Yeni tarihi kapakla birlikte biz de haberimize ekledik.

Kitap İngiltere’de 27 Ağustos 2015’te, Amerika’da ise 1 Eylül 2015’te hem ciltli hem de ciltsiz olarak yayımlanacak. Kapak görselleri ise şöyle:

Amerika Baskısı:

 

İngiltere Baskısı:

 

Tudem’in yeni çevirileriyle dilimize tekrar kazandırdığı Diskdünyada, 40. kitaba kadar bizleri bekleyen hâlâ uzun bir yol var. Ama biz umudumuzu yitirmiyor, gelecek çevirileri dört gözle ve koşan bir sandıkla bekliyoruz.