Yeni Star Wars Çizgi Romanında İnanılmaz Bir Olay Yaşandı!

star-wars

Jason Aaron’ın yazdığı Star Wars çizgi romanının geçtiğimiz günlerde çıkan 6. sayısı, serinin ana karakterlerinden biri hakkında kocaman bir sürpriz içeriyor.

Bir çoğunuzu sinirlendirecek bir olay bu ve Disney’in emirleri sağ olsun, artık kanona girmiş bulunmakta!

Hazır mısınız?

***

***

Sonra uyarmadı demeyin.

***

***

Son kararınız mı?

***

***

Sana Solo ile tanışın…

star-wars-#6

Han Solo’nun karısı.

Marvel’ın ana Star Wars çizgi roman serisi, ilk Death Star’ın yok edilişinden hemen sonrasını konu alıyor. Yani anlayacağınız, Han Solo, Leia ve Luke ile birlikte geçirdiği tüm süre boyunca evliymiş. Boşanma olmadığı sürece -ki bir sürü kağıt işi yapmak zorunda olduğu ve kendisinin de İmparatorluk tarafından aranan bir suçlu olduğu düşünüldüğünde çok zor bir ihtimal- belki de Empire Strikes Back süresince de evliydi?

Elbette buna farklı şekillerde bakabiliriz. Sana, belki de delidir ya da Han’ı biriyle karıştırıyordur. Evlilik daha resmi değildir belki, ki böylece Leia’yla flört ederken aldatmış da sayılmaz değil mi? Ya da Sana yakın zamanda Han istediği prensesle sevişsin diye ölecektir.

Ne olursa olsun serinin hakları Disney’e geçtiğinden beri ana Star Wars karakterlerinden birine yapılan en büyük değişiklik bu ve Marvel’da yapıldığı için daha da ilginç.

Bu konuda ne hissedebileceğimi bilmiyorum, ancak bana pek de mantıklı bir kararmış gibi gelmiyor. Hatta daha her şeyin başındayken, yapılabilecek onca seçim varken yapılmış en saçma değişim olarak görüyorum.

Burak İpek, Star Wars evreninden karışmış bir kafayla bildirdi.