Amerikan Tanrıları Dizisinde Sıcak Gelişme!

amerikan tanrilari dizi

Starz kanalı diziye yeşil ışık yaktı! Şimdi herkes hazır ve sadece oyuncuları bulmak kaldı!

Evet, bu defa gerçekten oluyor! En son yılan hikayesine dönen dizinini Starz kanalına geçtiğini duyurmuştuk, ta 2014’te. Şimdiyse somut gelişmeler başladı!

Bryan Fuller ve Michael Green üstlendiği Amerikan Tanrıları dizisi için pilot bölüm izni verildi!

Variety‘nin haberine göre, “serinin prodüksiyonu, başkarakter Gölge’yi (Shadow) kimin oynayacağına bağlı”.

Neil Gaiman ise şu tamamen karmaşık duygular içinde olduğunu belirtiyor. Hem dehşete düşmüş, hem mutluluktan uçuyor, hem gergin, hem de korkmuş durumda, olduğunu belirtiyor. Ekip içinse şunları diyor,

Amerikan Tanrıları’nı ekrana getirecek ekip bir suç filminde toplanmış usta suçlular gibi: Bebeğimin emin ellerde olduğuna dair rahat ve inançlıyım.

Senarist ve yapımcılardan Bryan Fuller ise ekipteki dini çeşitliliğe dikkat çekerek avantaja değiniyor:

Ben Katolik olarak yetiştirildim ve Michael Green ise Yahudi olarak. İkimiz de bu harika mitolojik hikayelerden etkilenmiş haldeyiz. Böylece bir gün, bir öğle yemeğinde nasıl da tekrar birlikte çalışmak istediğimizi konuştuk. Sonra Amerikan Tanrıları ortaya çıktı…

Haberler bununla da bitmiyor! Starz kanalı eşine az rastlanır bir de kampanya başlattı ve Twitter üzerinden #CastingShadow hashtag’ini kullanarak eserin hayranlarının hayallerindeki Gölge‘yi kimin canlandırabileceğine dair önerilerini bekliyor! Yahu hayranlara sormaları ne kadar güzel bir şey. Keşke herkes yapsa, demeden de duramayacağız.

Bu heyecanı bizler de paylaşıyoruz, ancak aklımıza bir soru takıldı. Kitaptaki teknolojiyi aynen mi alacaklar? Mesela Gölge‘nin ankesörlü telefonlar kullandığı bölümler, ya da bunun gibi yerler, modernize edilecek mi? Yoksa aynı mı bırakılacak?

O değil de, hani İthaki Yayınları yepyeni bir baskı çıkartacaktı bize? Hani kocaman bir 10. yıl baskısı olacaktı bu?