Dövüş Kulübü’nün Devamı 2. Sayısıyla Geliyor

Chuck Plahniuk’ın başyapıtı ve bir yeraltı edebiyatı klasiği olan Dövüş Kulübü’nün devamı çizgi roman şeklinde yayımlanmaya devam ediyor.

1999 yılında David Fincher tarafından beyazperdeye de aktarılan ve günümüzde kült kabul edilen “Fight Club“ın başrollerini Brad Pitt, Edward Norton ve Helena Bonham Carter paylaşmıştı hatırlayacağınız üzere.

Tam 10 sayıdan oluşan ve ince fasiküller şeklinde yayımlanan çizgi romanın ikinci sayısı, orjinaliyle aynı anda ülkemizde de basılıyor.

Cameron Stewart’ın çizimleriyle hayat bulan bu devam öyküsünün 2. sayısının tanıtım metni ise şöyle:

dovus-kulubu-sayi-2Niçin insanları, canlarını yaktıktan sonra daha çok severiz?

Palahniuk’un, çizgi roman olarak geçen ay devamı basılmaya başlanan yeraltı fenomeni Dövüş Kulübü 2, sarsmaya, şaşırtmaya ve bildiklerimizi unutturmaya devam ediyor. Tyler Durden’in on yıl sonra geri dönüşüyle, kaldığı yerden yeniden başlayan hikayenin 2. Sayısı, Cameron Stewart’ın çarpıcı çizimleriyle Ağustos ayında Amerika ile eş zamanlı ve yine farklı kapak tasarımlarıyla geliyor.

Aradan on yıl geçmiştir. Kahramanımız Marla Singer’la evlenmiştir. Dokuz yaşında bir oğulları vardır. Huzursuzluklar, tatsızlıklar… Tyler Durden aralarında gezinmeye başlamıştır. Herşey Marla’nın onu aldattığını itiraf etmesiyle başlar ve bir gece… Bir kundaklama, bir aldatma ve bir kaçırılma…

“Haplara dayanıyoruz, haplarla dayanıyoruz. Yumruğu patlatın, kiliseleri devirin, kendiniz olun. Size giydirilenleri çıkartın. Sahip olduklarınız, size sahip olacak yoksa. Bırak onları, bırak televizyonların yalanlarını, arabaları, evleri, kıyafetleri ve modayı. Bizim savaşımız kendimizle.”

Çevirisini Gökçe Alper’in üstlendiği bu sayı da farklı kapak tasarımları ile raflarda boy gösterecek. Ayrıntı Yayınları’ndan çıkan eserin künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Son olarak, ön sipariş tarihinin 7 Ağustos olduğunu dile getirmekte fayda var.