Sonunda! Steelheart’ın Devamı “Firefight” Ön Siparişte!

firefight-sanderson

Brandon Sanderson‘ın sıra dışı genç yetişkin serisi Steelheart‘ta merakla beklenen ikinci kitap Firefight ön siparişe girdi!

Süper kahraman olgusunda “kahraman“ı çıkartıp yerine süper güçlerin ne kadar da baştan çıkarıcı olduğuna değinen ve bu uğurda “sıradanlar“ı kahraman yapan Steelheart devam ediyor!

İlk kitabın film uyarlaması için de yakın zamanda güzel gelişmeleri sizlerle paylaşmıştık. Ancak önce kapağından haberdar olduğumuz, sonrasında Türkiye çıkışı için haziran denilen ve son olarak ağustos olarak değiştirilen Firefight için uzun süredir bir belirsizlik hakimdi. Şimdi o da çözüldü!

Asiler‘in Epikler‘le savaşında bakalım neler oluyor:

Yeni neslin en büyük fantastik yazarı olarak kabul edilen Brandon Sanderson anti-kahramanların destanını yazmaya devam ediyor. Asilerin bir Yüksek Epik öldürmesi imkansız derlerdi; ta ki David yenilmez, ölümsz ele geçirilemez Steelheart’ın sonunu getirene dek… Bu inanılmaz gelişmenin ardından David’in kafasında yeni sorular belirdi. Hem de büyük sorular… Ama yanıtları Newcago’da kimsede bulamıyordu.

Manhattan’daki Yeni Babil ona bazı yanıtlar sunabilecek gibiydi. Yüksek Epik Regalia tarafından yönetilen Yeni Babil, onu yanıtları bulmaya yöneltti. Bir Yüksek Epik’in hüküm sürdüğü başka bir şehre girmek kumar olsa da David bu riski almaya hazırdı. Çünkü Steelheart’ı öldürmek, David’in kalbinde bir boşluk oluşturmuştu.

Dex Kitap‘tan çıkan eserin çevirisini, ilk kitapta olduğu gibi Taylan Taftaf üstleniyor. Ön sipariş tarihi 12 Ağustos olarak belirlenen kitabın künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Bakalım fantastiğin en üretken yazarı Sanderson bize ne gibi sürprizler hazırlamış?