İptal Edilen Jurassic Park Çizgi Dizisinin Konsept Çizimleri Yayınlandı

jurassic-park

Yıllar önce yetişkinlere yönelik bir çizgi dizi olarak tasarlanmış Jurassic Park için bakın neler çizilmiş.

Sanatçı William Stout, hiç gerçekleşmemiş Jurassic Park çizgi dizisi için tasarladığı konsept çizimlerini blogunda yayınlamaya başladı. Dahası, bu çizimlerini satıyor.

Bakın çizer Stout, çizgi dizinin hazırlık sürecinde yaşananları nasıl anlatıyor:

Filmin tüm tanıtım ve pazarlama işlerinin sonlarına doğru, sanatçı Will Meugniot’dan Jurassic Park çizgi dizisini tasarlamakla ilgilenip ilgilenmeyeceğimi soran bir telefon geldi. Bu bir çocuk şovu olmayacaktı (her yaştan çocuğun, ben de dahil, keyif alabilecek olmasına rağmen). Şovun prime-time’da yayınlanan,  seçkin bir yazar kadrosu olan ve CGI ile güçlendirilmiş son model televizyon animasyonlarına sahip, yetişkinlere yönelik bir dizi olmasını istiyorlardı. Universal Cartoon Studios da dizinin “grafik roman görünümüne” sahip olmasını istiyordu. Oraya gittim, portfolyomu gösterdim ve işe alındım.

Çizgi dizinin görünümünü ve verdiği hissi aktarmak, aynı zamanda da klasik animasyonu bilgisayarlı animasyonla nasıl birleştirdiğimizi göstermek için bir trailer yaptık. İhtiyacımız olan tek şey Spielberg’ün onayıydı.

Duyduğum dedikodulara göre Spielberg yaptığımız şeyi seyretmeye hiç yeltenmemiş. Bunu işittiğim sıralarda kendisi Jurassic Park’ın tanıtım işlerini ve reklamsal çalışmalarını bitirmişti. Böylece dizi hiç gerçekleşmedi.

Üzücü, değil mi? En iyisi gelin bu buruk açıklamaları konsept çizimlerine göz gezdirerek biraz olsun dağıtalım.

İşte o çizimler!

jurassic-cartoon-1

jurassic-cartoon-2

jurassic-cartoon-3

jurassic-cartoon-4

jurassic-cartoon-5

jurassic-cartoon-6

jurassic-cartoon-7