İthaki, Sherlock Serisi’nde Hız Kesmiyor: “Sherlock Holmes – Dörtlerin İmzası”

dortlerin-imzasi-ust

Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük dedektifi Sherlock Holmes‘ün maceralarına Dörtlerin İmzası ile devam ediyoruz.

Sir Arthur Conan Doyle‘un ölümsüz karakteri Sherlock Holmes ve maceraları, şu sıralar ülkemizde pek popüler. Farklı farklı yayınevlerinden (Martı Yayınları, Everest Yayınları, İthaki Yayınları vb.) çıkan baskıları birbiri ardına geliyor. Adeta yayınevleri birbiriyle yarışır oldu.

Şimdi de İthaki piyasaya yepyeni bir Sherlock Holmes macerasının daha yeni baskını, kendi etiketiyle sunuyor. Daha geçtiğimiz günler Arthur Conan Doyle Vakfı onaylı Anthony Horowitz tarafından kaleme alınmış, daha önce okumadığımız maceraların ikincisini yayınlamıştı. Şimdi Doyle’un klasik Holmes maceralarına geri dönüyor.

Dörtlerin İmzası şimdilik bir hayli kısa bir tanıtım metnine sahip. O da şöyle:

İmkânsızı elediğinizde, geriye kalan her ne kadar olasılıksız görünse de, gerçektir.

Eh, bu pek açıklayıcı değil. O yüzden biz sizin için konuyu özet geçelim.

Eser, Sherlock Holmes ile Doktor Watson‘ın güzel ve genç bir kadının peşine düşüp gizemli bir hazinenin izini sürmelerini konu ediyor. Asya ormanlarındaki hapishaneler ve Hint mihraceleriyle süslenen kitaptaki cinayetler, yine Holmes’ün kendine has tarzı ve keskin zekasıyla çözülecek.

İthaki Yayınları‘ndan çıkan eserin çevirmeni Aslıhan Kuzucan olarak karşımıza çıkıyor. Editör koltuğundayse Yankı Enki‘yi görüyoruz. 4 Eylül‘e kadar ön siparişte olacak eserin künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.