Steven Spielberg, Süper Kahraman Filmlerinin Geleceği Hakkında Konuştu

spielberg-ust

Çağımızın en büyük yönetmelerinden biri olarak kabul edilen Steven Spielberg, süper kahraman filmi trendinin uzun ömürlü olmayacağı görüşünde.

Spielberg’ün yeni filmi Bridges of Spies için verdiği bir demeçte, süper kahraman filmleri trendine de değindi.

Çocukluğumuzdan bu yana adıyla hayatımıza damga vurmuş olan yönetmenin öngörüsü şöyle:

Western’in öldüğü bir zaman vardı ve süper kahraman filmlerinin de Western’in yolundan gideceği bir zaman gelecek. Bu demek değil ki, Western’in geri gelmesi ve süper kahraman filmlerinin dönmesi için bir fırsat olmayacak.

Şu anda süper kahraman filmleri oldukça canlı ve başarılı. Söylediğim tek şey, popüler kültürde bu döngünün sınırlı bir zamana sahip olduğudur. Genç film yapımcıları tarafından bizler için keşfedilmiş başka türlerin, mitolojik kurguların yerini alacağı bir gün gelecek.

Bu hayatın kuralı değil mi zaten? Sadece popüler kültürle de kalmıyor gibi sanki? Ama kabul etmek gerek, popüler kültür için çarkın böyle işlediği aşikar.

Spielberg aslında pek çoğumuzun bildiği şeyi sadece sözlere dökmüş. Ama ben bu vesileyle fikrimi bir kez daha dile getirmek istiyorum. Çocukluktan yetişkinliğime kadar, hayatımın her anında “kahramanım” olmuş karakterlerin bu derece sömürülmesinden rahatsız olmayı sürdürüyorum.

Her neyse. Gelecekte o henüz keşfedemediğimiz yeni türleri görme fikri kulağa çok hoş geliyor.