‘Mitoloji ve Yazarlık Atölyesi’ Ekimde Başlıyor

yigit-deger-bengi-ust

Mitoloji ve Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, 3 Ekim tarihinde Yiğit Değer Bengi önderliğinde Yazı Odası’nda başlıyor.

Yazı Odası, edebiyata ve yazın sanatına gönül vermiş kişilere birbirinden ilginç atölye hizmetleri sunmaya devam ediyor. Sıradaki çalışmalarının konusu ise Mitoloji ve Yaratıcı Yazarlık Atölyesi.

Organizasyonu, 1002. Gece Masalları ve Çift Başlı Kartal adlı kitaplarıyla tanıdığımız, FABİSAD’ın kurucularından Yiğit Değer Bengi yürütecek.

Katılan kişilere yaratıcı yazarlık eğitimi verilecek olan atölyenin içeriğinde bulunan 4 ana başlık şunlar:

  1.  Mitoloji nedir ve ne işimize yarar?
  2. Kahramanlar ve Canavarlar: Temel arketipler, karakterler ve hikaye şablonları.
  3. Hikaye Arkeolojisi: Hikayeler nasıl oluşur ve siz onları nasıl bulundukları yerden çıkarırsınız?
  4. Öykülere Şaman Bakışı: Kurgunun üzerindeki tüm kostümü ve makyajı soyacağız.

Yazı Odası’nın organizasın hakkındaki açıklama metni ise şöyle:

Bu atölyenin amacı mağara döneminde ateşin başında oturan hikaye anlatıcısından modern sinema filmlerinin yazarlarına kadar hikaye anlatıcılığının değişmeden kalan ve hep aynı yerden beslenen en yalın halinin keşfedilmesidir.

Tüm öykülerin temelinde bulunan fantastik, doğaüstü ya da mitolojik elementlerin aslında nasıl hayatın içinden geldiğini göreceğiz. Fantastik olanla uğraşmak bizi sadece yazarlığımızı değil doğa, toplum ve kendimizle olan bağlarımızı da yeniden keşfetmeye hazırlayan kaçış dolu ve eğlenceli bir yoldur. Bu program da bu yoldaki olası rehberlerden birisi.

Programda aslında senaristlikten, romancılığa kadar tüm yazarlık sahalarının ve bu sahaların tüm türlerinin kullandığı temel araç ve yöntemlerin temelinde nasıl ve nereden beslendiğini göreceğiz. Hem teorik hem de pratik olarak bir öykünün nasıl kurulduğunu öğrenirken gerçeklik diye dayatılan şeylerden sıkılanlar için alternatif bir bakış açıları keşfedeceğiz.

Atölyeye katılım bilgileri ise şu şekilde:

Tarih: 3 – 24 Ekim Her Cumartesi / 14:00
Süre:
4 hafta (3 saatlik 4 ders)
Ücret ve Katılım:
1.000 TL / 15 Kişi
İletişim:
0212 265 33 37

Kayıp Rıhtım olarak, atölyeye katılacak olanlara başarılar diliyor, daha detaylı bilgi edinmek isteyenleri ise Yazı Odası’na davet ediyoruz.