Terry Pratchett Ölmeden Önce Yeni Diskdünya Hikayeleri Yazmayı Planlıyormuş

terry-pratchett-dort-yeni-kitap

Terry Pratchett aramızdan daha ayrılalı çok olmadı ama kendisiyle ilgili yeni haberler gelmeye devam ediyor. Asistanından öğrendiğimize göre dünyaca ünlü yazar ölmeden önce 4 yeni Diskdünya romanı daha yazmayı planlıyormuş.

Mart ayında aramızdan ayrılan Terry Pratchett son anlarına kadar yeni Diskdünya romanları üzerinde çalışıyormuş. Asistanı Rob Wilkins, planlanan hikayelerden birinin konusunun “Alacakaranlık Kanyonu Halkı, kayıp hazinenin gizemini nasıl çözecek ve kaybolan hatıralara rağmen Karanlık Lordun yükselişini nasıl durduracak?” sorusu üzerine kurulu olduğunu bildirmiş. Bunun yanı sıra “Kristal mağaranın gizemi ve Kara İçkıtadaki etçil bitkiler” olarak aldığı başka notları da bulunuyormuş yazarın.

Alacakaranlık Kanyonu ve Kara İçkıta, Diskdünya’da gezineceğimiz yeni yerler miydi yoksa kitap isimleri mi bilinmiyor. Yazarın diğer notları, Muhafız Feeney ve “Muhteşem Mauris ve Değişmiş Fareleri” kitabındaki geminin kedisi hakkında.

Bütün bu notlara rağmen yazarın kızı Rhianna Pratchett daha önce, ne kendisinin ne de bir başkasının devam kitabı yazmayacağını belirtmişti.

Hayranları ise yazarın mirasını en güzel yolla onurlandırıyor. Pratchett’ın ölmeden önce bitirdiği son romanı İngiltere listelerinde en çok satan kitap olma yolunda ilerliyor. Shepherd’s Crown (Çobanın Tacı) üç gün içinde 52.000’den fazla satıp listeleri zorluyor.

27 Ağustos’ta yayınlanan 41. Diskdünya kitabı bu performansıyla seriye 10. defa liste birincisi olma başarısını kazandırmak üzere. Satış rakamlarını, “Muhteşem kapanış” olarak değerlendiren The Telegraph, “Eğlenceli, korkusuz veda” olarak nitelendiren Daily Mail ve “343 sayfalık yüksek oktanlı edebi zevk” diyen Independent gazeteleri de yazara saygılarını gönderiyorlar.

Kitabın yayıncısı Penguin Random House Children’in yonetim direktörü Francesca Dow, roman için “İnanılmaz özel bir kitap” diyor ve ekliyor: “Terry’nin son çalışmasını hayranlarıyla paylaşmak ve kutlamak gerçek bir ayrıcalıktı. Vefatında sonra Sir Terry Pratchett’ı onurlandırmanın daha uygun bir yolunu düşünemezdik.”