Hayao Miyazaki Çocuklara Özel Bir Doğa Tesisi Planlıyor

hayao miyazaki ust

Animasyon dünyasının yaşayan en büyük ustası Hayao Miyazaki, çocuklar için çok özel bir doğa tesisi planlıyor.

Yaşayan en büyük anime ustası ve çağımızın en önemli sanatçılarından Hayao Miyazaki, bildiğiniz üzere geçtiğimiz aylarda artık emekli olacağını açıklayıp sevenlerini üzmüştü. Hatta anime şirketi Studio Ghibli’nin de kapanacağı konusunda duyumlar alıyorduk. Üstat daha sonra sahalara bilgisayar animasyonlu kısa bir filmle dönecek olsa da, öyle görünüyor ki bundan sonra kendisini büyük çaplı projelerde pek göremeyeceğiz.

Hatırlayacağınız üzere bu durumdan etkilenen bir Vimeo kullanıcısı ustanın filmlerine saygı niteliğinde 3 boyutlu özel bir video hazırlamış ve animeseverleri duygulandırmıştı.

Geçtiğimiz günlerdeyse Miyazaki’den oldukça güzel bir haber geldi. Kendisi bugünlerde çocukların beş duyusuna da hitap ederek doğayı keşfetmelerini sağlayacak çok özel bir tesis inşa etme hazırlığında. Tesis, Okinawa İdari Bölgesi’nde yer alan, el değmemiş ormanlara sahip, Kumejima isimli küçük bir adada inşa edilecek. Bu adadaki mevcut oyun alanının otuz kişi kapasiteli ve iki katlı bir beton binayla değiştirilmesi planlanıyor.

Tamamen yerel malzemeler kullanılarak hazırlanacak tesis için çalışmalara önümüzdeki nisan ayında başlanacak. 2018 yılında tamamlanması planlanan ve Miyazaki’nin tam iki buçuk milyon dolarlık bir bütçe bağışladığı proje bittikten sonra kasabaya bağışlanacak.

İçindeki çocuk sevgisini şimdiye dek bütün filmlerinde net bir biçimde gördüğümüz Miyazaki’yi, çocukların tüm benlikleriyle doğa ile bütünleşeceği bu harika projesi için kutluyoruz. Umarız emeklilikten vazgeçer de, ölmeden önce ustadan daha nice harika yapımlar izlemeye devam ederiz.

miyazaki alt

Tesis için hazırlanan konsept çizim.