Terry Pratchett’ın Ayak Sesleri: “Viran Şatonun Ejderhaları”

terry prachett ust

Geçtiğimiz Mart ayında kaybettiğimiz, fantastik edebiyatın önemli isimlerinden Terry Pratchett’ın yeni bir kitabı daha 2015 yılı bitmeden bizlerle buluşacak.

Terry Pratchett’ın genç okurlara yönelik kitabı Viran Şatonun Ejderhaları, bu yıl bitmeden raflardaki yerini almaya hazırlanıyor. Daha önce yazarın Diskdünya serisini, yayınevinin alt grubu olan Delidolu Yayınları etiketiyle yeniden yayınlamaya başlayan Tudem Yayınları, güz kataloğunda kitabın tanıtımına yer verdi.

Terry Pratchett’ın genç bir gazeteci olarak çalıştığı dönemlerde (1966 – 1973) yazdığı kısa ve esprili hikayelerden oluşan kitap, geçtiğimiz yılın eylül ayında ilk kez yayınlanmıştı. Bütün dünyada ciddi bir hayran kitlesine sahip olan Diskdünya serisinin de çıkış noktası hakkında bizlere bilgi verebilecek olan kitap, Pratchett’ın yazarlığının da ilk adımlarını oluşturuyor. Kitapta yer alan 14 hikayeden birkaçı daha sonra yazarın bazı kitaplarının konusunu oluşturuyor. Kitabın tanıtım yazısı ise şu şekilde:

Viran Şatoyu ejderhalar bastı! Şanssızlık bu ya, Kral Arthur’un şövalyeleri ya tatilde ya da ninelerini ziyarette. Bu bir felaket! Neyse ki yedekte bir zırh kaldı ve Ralph adındaki ufak bir çocuk zırha sığabiliyor. Bir büyücü ve şövalyenin yardımıyla Ralph alev saçan korkunç ejderhalarla savaşmaya gidiyor. Ancak onu bekleyen minicik bir sürpriz var…

Fantastik ve bilim kurgu edebiyatının ustası Sör Terry Pratchett’tan kıkır kıkır güldüren, on dört eğlenceli hikâye. Zamanda yolculuk, kaplumbağalar, canavarlar ve kıyamet, hepsi bu sayfalarda!

“O kadar komikti ki gülerken kaşığımı düşürdüm!” – Kral Arthur

17 yaşındaki Terry Pratchett’tan hikayeler okumanın her yaştan okur için zevkli olacağına inanıyoruz.

prachett