Wonder Woman’da Kötü Karakterler İçin Eva Green ve Sean Bean Düşünülüyor

wonder-woman-eva-sean

İki sinema devi, dünyanın en güçlü kadınına meydan okuyacak büyük güçler olmak adına yönetmenin takibine girdi.

Gal Gadot tarafından canlandırılacak olan Wonder Woman, Batman v Superman sonrası kendi filmine kavuşacak. Ama siz bunu zaten biliyorsunuz. Yeni olansa, yönetmen Patty Jenkin’in radarına Eva Green ve Sean Bean’in takıldığı! Hem de kötü karakterler olarak!

Lafı fazla uzatmadan bu aktörlerin hangi roller için düşünüldüğüne bir bakalım.

  • Eva Green: Circe

Yunan mitolojisine dayanan ve bir büyücü olan bu karakter, Diana ile arasında büyük bir kan davasına sahip. Eh, diğer Amazonlar da bu kan davasının bir parçası. Aynı zamanda, ilk kez 1949 yılında DC Comics tarafından ortaya çıkarılmış da bir karakter. O adı kadar eski bir düşman!

Circe, Odysseus’un maceraları boyunca karşılaştığı karakterlerden biridir aynı zamanda. Ama söz konusu Odysseus ise talihsizlikler olmadan olmaz. Böylece Circe de Odysseus’un başına çorap örenler arasındadır.

circe

  • Sean Bean: Ares

Savaş tanrısı Ares’i anlatmak için fazla söze gerek yok, değil mi? O zaman mitolojideki yerini pas geçiyor ve doğrudan Wonder Woman ile ilgili olan kısma geçiyoruz.

Tıpkı Circe gibi, adındaki antikliğe yaraşır bir DC tarihi var Ares’in. Kendisi ilk kez 1942 yılında Wonder Woman’da boy gösterdi.

Afrodit’in “erkeklerden güçlü kadınlar” olarak yarattığı Amazonlar’ın Ares’in savaşçı erkeklerine bir misilleme olduğunu düşünürsek, Ares’in neden Diana’nın en büyük düşmanları arasında olduğunu anlamak zor olmayacaktır.

ares

Sizi bilmem ama, özellikle Eva Green’i Circe rolüne pek bir yakıştırdım. Green’in o tekinsiz havası ve güzelliğiyle pekala bir süper güçlü kötü kadın karakteri canlandırabileceğine inanıyorum. Şahsen gözümde rahatlıkla canlanıyor ve onu bu rolde görebilirsek harika şeyler izleyebiliriz.

Sean Bean ise malumunuz, ölümleriyle tanıdığımız bir karakter, ancak Yunan mitolojisine uzak değil. Percy Jackson filminde Zeus’u oynadığını hatırlamak gerek. Bu defa da onu “kötü” bir rolde görelim; hem de savaştan beslenen tanrı Ares olarak! Bana heyecan verici bir fikir gibi geliyor. Özellikle Game of Thrones ile birlikte Stark ailesiyle özdeşleşmesine (Starklar’ın temsil ettiği değerler düşünülürse) güzel bir ters düşüş olacaktır.

Bakalım yönetmenin göz diktiği bu iki karakterle anlaşma sağlanabilecek mi? Heyecanla bekliyoruz.

Unutmadan, filmin vizyona giriş tarihi 23 Haziran 2017.