Game of Thrones’un Bitmesine En Fazla 15 Bölüm Kaldı

game-of-thrones

Her sezon on bölüm yayınlanarak her seferinde tadını damağımızda bırakan Game of Thrones dizisinin bitmesine en fazla 15 bölüm kaldığı ne yazık ki kesinleşti.

Geçtiğimiz günlerde sona eren 6. sezonun başladığından beri, Game of Thrones’un son iki sezonunun öncekilerden daha kısa olacağına dair dedikodular sürüyordu. Dizinin yapımcıları David Benioff ve D. B. Weiss sonunda bu konuya açıklık getirdiler ve ilk kez bu tarz söylentilerin sonucunda maalesef dememize sebep oldular.

Deadline adlı internet sitesine konuşan ikili, dizinin geleceğiyle ilgili şunları söylediler (6. sezonun finalini seyretmediyseniz spoiler içerir):

İki sezondan daha bahsediyoruz. Diziye başlarken, 70-75 saat olması gerektiğini düşünüyorduk. Şimdi de 73 diyelim.

Başı, ortası ve sonu belli olan bütün halinde bir hikaye anlatmaya çalışıyoruz. Hikayenin sonunu bir süredir biliyoruz ve o sona doğru ilerliyoruz. Yayınlanan son bölümde gördüğünüz olaylar da bunu gösteriyor: Daenerys sonunda Westeros’a geliyor; Jon Snow artık Kuzeydeki Kral ve Cersei de Demir Taht’ta oturuyor. Taşlar artık oyun tahtasında. Bazı taşlar tahtadan kaldırıldı ve oyun sona yaklaşıyor.

Bizi baştan beri heyecanlandıran şey, sırf insanlar seyrediyor diye zorla on saat daha ekleyeceğimiz ve her sezonunda yeni bir hikaye bulmak zorunda kalacağımız bir dizi değil, sonu olacak bir dizi çekiyor olmamız. Tek ve devasa bir hikaye anlatmak istedik. İnsanlar sonuna ulaşınca bir anlam ifade edecek bir şeyler yapmak istedik ve kesinlikle buna doğru ilerliyoruz.

HBO‘nun bütçeyi iyice arttırıp tam uzunlukta iki sezon talep etme ihtimali olsa da, sonu planlanmış ve hakkında bu kadar kesin konuşulan bir dizinin uzatılması yapımcıları da epey zorlayacak bir iş olur. Haliyle bu riske girmek istemeyip planlarına sadık kalarak 13, en iyi ihtimalle 15 bölüm daha çekerek diziyi bitirecek olmalarına şimdiden kendimizi hazırlasak iyi olacak gibi duruyor.