Harry Potter and the Cursed Child İki Bölümden Oluşacak

harry potter ust

Harry Potter’ın dünyasında geçen Cursed Child adlı tiyatro oyunu, iki bölümden oluşacak hale getirildi.

J.K. Rowling’in ısrarla “bir ön hikaye değil” diyerek tanıttığı Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter ve Lanetlenmiş Çocuk), yazarın kendisinden gelen bir açıklamaya göre tek oturumda değil, iki farklı oyunla tamamlanacak.

İşte yazarın Twitter hesabından yaptığı o duyuru:

Üzerinde çalıştığımız hikayenin epik doğasından ötürü Harry Potter & the Cursed Child iki bölüm olacak!

Proje kapsamında yer alan BAFTA ödüllü yazar Jack Throne bu karardan oldukça memnun. Çünkü karakterler ve hikayeyle daha çok zaman geçirebileceği, üzerine daha çok düşebileceği için mutlu.

Yönetmen John Tiffany ise daha önce hiç böyle bir şeyde çalışmadığına dikkat çekiyor ve projeye duyduğu heyecanı dile getiriyor.

Bu arada şu meşhur Cursed Child’ın (Lanetlenmiş Çocuk) kim olduğu sorusuna Rowling inatla cevap vermemeye devam ediyor. Bu çocuğun Harry olmadığını hepimiz biliyoruz, çünkü hikaye James ve Lily’nin Voldermort tarafından öldürülmesinden öncesinde geçiyor. Özellikle Pottermore tayfasınca sorulan ısrarlı sorularsa yanıtsız kalmayı sürdürüyor.

Tiyatronun iki bölümden oluşacak olması bazı hayranları büyük üzüntüye sevk etti. Çünkü zaten pahalı olması beklenen biletler nedeniyle ilk kısmı izlemenin herkese nasip olmayacağı düşünülürken, şimdi de ilk bölümü kaçıranların ikinci bölüme yer bulsalar bile izlemesinin anlamsız olacağı düşünülür. Eh, konu bütünlüğü sarsılmış olur.

Umuyoruz ki yayınlanacak DVD’leriyle bizler gibi Londra’da yaşamayan hayranlar da Cursed Child’ı izleme şansına erişir. Daha da önemlisi, dileriz Zorlu Center gibi kuruluşlar bu oyunu ülkemize de getirir!